21 år gamla bilden på Madeleine visar kopplingen till Sofia

Tänk att en bild med 21 år på nacken kan ha en sådan tydlig koppling till nutiden! Ta en titt på plagget Madeleine bär. Ser ni likheterna med Meghan och Sofia?

Det finns gott om bortglömda kungliga bilder i arkiven. Gamla foton från fester och bröllop, från middagar och statsbesök. Bilder som fick stor uppmärksamhet då de togs men som nu, flera, flera år sedan, har fallit i fullständig glömska.

Några av alla dessa bilder är ett par foton på vår svenska prinsessa – Madeleine. Fotona har 21 år på nacken och är tagna 1998, i samband med att Hagasessan prinsessan Margarethas dotter Sybilla gifte sig med Cornelius von Dincklage. Bröllopet ägde rum i byn Schäftlarn söder om München, Tyskland.

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine på bröllopsfest i Tyskland 1998. Bredvid henne står kusinen Victor Magnuson, prinsessan Christinas son.

 Madeleine i juni 1998.

Madeleine i juni 1998.

På en av festerna i anslutning till bröllopet, ett garden party i den lummiga tyska grönskan, bar prinsessan Madeleine en fotsid klarröd klänning med hög krage och bar rygg. Madeleine, då 16 år gammal, var oerhört vacker och stilfull. Vad ingen visste då var att just den här klänningsmodellen skulle bli historisk – 20 år senare.

För ni känner väl igen klänningen? Eller själva modellen, rättare sagt.

Meghan och Sofia i liknande klänningar

När Meghan Markle gifte sig med sin prins Harry och blev hertiginnan Meghan för hela världen bar hon en klänning signerad Clare Waight Keller och modehuset Givenchy. Senare bytte dock Meghan om till ännu en klänning, en slags andra brudklänning, skapad av Beatles-dottern Stella McCartney. Klänningen är, som ni alla kan se, oerhört lik den klänning som Madeleine bar i Tyskland 20 år tidigare.

Meghan Markle

Meghan Markle i maj 2018. Meghan är klädd i klänning från Stella McCartney.

Och vi har fått se den här klänningsmodellen även efter detta. Närmare bestämt på prinsessan Sofia. På förra årets Polar Music Prize-utdelning bar hon en mörkgrön klänning i exakt samma stil. En klänning med hög krage och bar rygg signerad svenska Ida Lanto.

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia, Carl Philip och Madeleine på Polar Music Prize 2018. Sofia bär klänning från Ida Lanto.

Foto: TT