6 dräktjackor som fixar den kungliga stilen

Det finns några plagg som kungligheterna gillar lite extra! Ett av dessa är dräktjackan. Svensk Damtidnings moderedaktör har valt ut de snyggaste dräktjackorna som finns i butik just nu!

1910 grundade Gabrielle Bonheur, eller Coco Chanel som hon är mest känd som, modehuset Chanel. Under åren skapade hon mängder av ikoniska plagg och accessoarer. Den klassiska Chaneljackan, som tillhör Chaneldräkten, är ett av dessa plagg.

Men en Chaneljacka är ingen billig historia. Visst är de mer budgetvänliga vintage (kolla in några modeller och priser här! (reklamlänk från Apprl)), men likväl dyra. Just därför har flera andra märken och klädkedjor valt att inspireras av Chaneljackan och skapa mer prisvärda varianter.

Madeleine

Prinsessan Madeleine iförd en av sina många dräktjackor.

Under åren har Chaneljackan, och jackor i samma stil, blivit ett välanvänt kungligt plagg. Prinsessan Madeleine har flera ex i sin kungliga garderob. Även drottning Silvia och kronprinsessan Victoria använder dessa jackor flitigt.

Den här typen av dräktjacka passar både vardag och fest. Den går att klä upp och ned som man själv önskar och vill.  Kombinera den med en vit t-shirt och jeans till vardags och klä upp den med en klänning, en kostymbyxa och en blus till mer festliga tillfällen.

6 dräktjackor i butik just nu

Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon har valt ut de snyggaste dräktjackorna i Chanelstil som finns i butik just nu. Se dem nedan!

Jacka från Ellos

Dräktjacka från Ellos. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

jacka från Cream

Längre jacka från Cream. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kavaj från Ellos

Ljus jacka från Ellos Collection. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Blå jacka

Kort jacka från Ellos Plus Collection. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Jacka med pärlknappar

Jacka med pärlknappar från Ellos. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Jacka från Ellos Collection

Kort jacka från Ellos. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: