Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

7 gånger kungligheterna burit Chanel – och sett helt smashing ut!

19 feb, 2019, 16:00 
AvJohanna Lejon
Karl Lagerfeld är död. Men hans design – och allt han gjorde för exempelvis modehuset Chanel – lever vidare. Se 7 gånger som världens kungligheter burit Chanels design – och sett helt fantastiska ut.
Annons

I dag , den 19 februari 2019, släcktes en modestjärna på designhimlen. Karl Lagerfeld gick ur tiden, 85 år gammal, efter en tids sjukdom. Men hans moderarv lever vidare…

1983 tog Karl Lagerfeld över designrodret hos det legendariska modehuset Chanel. Med sin design – och sin förmåga att förvalta det som Coco Chanel en gång byggt upp – tog han modehuset in i framtiden, mot nya framgångar.

– Vid den tiden var Chanel ganska mycket på dekis och det var en svår sak att föra modehuset vidare – men han lyckades, och det inte minst genom att vara ganska fräck i sin design, berättar Kulturnyheternas design- och modekritiker Dennis Dahlqvist.

Karl Lagerfeld arbetade in i det sista

Karl Lagerfeld föddes den 10 september 1933 i Hamburg, Tyskland, i början av 50-talet flyttade han, och modern, till Paris. Där, i modets huvudstad, har han levt och verkat sedan dess. Att gå in pension var det inte tal om! Mer än 30 år efter att han tog över Chanel var Karl Lagerfeld aktiv i skapandet av nya modeklassiker.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Varför skulle jag sluta arbeta? Om jag gör det så dör jag och allt tar slut, sa Karl Lagerfeld i en intervju med tidningen Vogue för sju år sedan, 2012.

Chanel är, som bekant, ett klassiskt och tidlöst modehus som skapar en lika klassisk och tidlös design. Kanske är det därför Chanel blivit en favorit också för världens alla kungligheter. Både kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och drottning Silvia har något Chanel-plagg i garderoben.

Victoria om Chanels design

Se kungligheterna bära design från Chanel

Madeleine i väska från Chanel
Prinsessan Madeleine i väska från Chanel. Hon har dessutom två stycken till hemma i den kungliga garderoben. Också de är svarta och quiltade.
Sonja i Chanel
Drottning Sonja i stora solglasögon från Chanel. Även Sonja är mycket förtjust i Chanels klassiska, quiltade, väskor. Favoriten är en mörkblå.
Victoria i Chanel
När kungen firade 40 år på tronen dök kronprinsessan Victoria upp i en ny klänning från Chanel. Också hennes pumps kommer från modehuset.
Charlotte Casiraghi Chanel
Charlotte Casiraghi och mamma Caroline är stora Chanel-fan – och vänner till Karl Lagerfeld. Här sitter de på första raden under en av Chanel-visningarna i Paris.
Då det var dags att inviga utställningen Chanel, Balmain, Dior valde kronprinsessan Victoria att bära en dräktjacka från just Chanel. Jackan har hon lånat av mamma drottningen.
Silvia i Chanel
Här ser vi samma dräktjacka som ovan, men på drottning Silvia. Drottningen har även flera Chanel-väskor i de kungliga gömmorna.
Maxima i Chanel
Drottning Máxima med en av sina många Chanel-väskor. Hon är också mycket förtjust i en beige, quiltad, variant.

Läs mer:

Foto: TT

Annons