7 parfymfria hudvårdsprodukter för känslig hy

Parfymfri rengöring
Starta 2020 med att uppdatera ditt badrumsskåp med produkter som är snälla mot huden. Här tipsar vi om olika alternativ som är fria från parfymer och kan minska rodnad eller andra besvär! Kika in för att hitta dina nya favoriter.
Annons

Är du en av oss som ofta känner sig röd irriterad eller i ansiktet utan att riktigt kunna lokalisera varför? Eller börjar du misstänka att det kanske är en allergisk reaktion, eller något annat du inte tål i dina vanliga hudvårdsprodukter? Då kan det vara dags att byta ut det i din hudvårdsrutin som kan vara källan till besvären.

Annons

Rodnaden eller irritationen kan nämligen bero på att du använder produkter som du helt enkelt är extra känslig eller allergisk mot. Vanligast är att det är ett specifikt ämne din hud inte tål eller att det kan vara parfymen i produkten som ställer till det.

Då kan det bästa tipset vara att testa något som ska vara snällt mot huden och som är fritt från starka dofter och just parfymer.

Nedan tipsar vi om våra favoriter och olika alternativ som kan dämpa besvären och återskapa hudens naturliga balans igen. Tänk dock på att vara försiktig när du testar nya produkter och investera i hudvård som passar just din hudtyp.

Parfymfria hudvårdsprodukter

Remover för ögonmakeup från Emma.S

Annons

Skonsam lotion som ska ta bort ögonmakeup och vattenfast mascara, från Emma.S. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Apprl)

Parfymfritt ansiktsvatten som ska lugna och rengöra huden

Ansiktsvatten som ska lugna och rengöra huden, från Elizabeth Arden. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Adtraction)

Parfymfri ansiktsrengöring

Återfuktande och lugnande rengöring för ansiktet, från Clinique. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Adtraction)

Dagkräm som är parfymfri och återfuktande

Återfuktande dagkräm som även passar de med hudallergier och känslig hy, från Weleda. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Adtraction)

Annons

Ansiktsolja fri från parfym från Indy Beauty

Närande ansiktsolja som ska vara mjukgörande för ansiktet, från Indy Beauty. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Apprl)

Parfymfri ansiktslotion för torr hy

Dag- och nattkräm som passar torr och känslig hy, från Weleda. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Adtraction)

 

Parfymfritt serum som ger lyster och fukt

Lystergivande serum för ansiktet som ska vara återfuktande, från Löwengrip. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Adtraction)

Annons

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar