Victorias starka markering – syns tydligt på nya bilden

Kronprinsessan Victoria gör en tydlig modemarkering på nya fotot. Vi vet varför.

Fredagen den 29 januari höll kronprinsessan ett digitalt möte med Wateraid Sverige.

Under det digitala mötet berättade Wateraids Sveriges ordförande Tobias Krantz och generalsekreterare Anna Nilsdotter om Wateraids arbete under covid-19-pandemin samt Wateraids framtidsvisioner.

”Covid-19-pandemin har drabbat hela världen. Många av världens fattigaste länder är dåligt rustade för att kunna kontrollera smittspridningen. I dessa länder saknar nästan vartannat sjukhus (45 %) tillgång till rent vatten och tre miljarder människor i världen saknar möjlighet att tvätta händerna med rent vatten och tvål. Wa­t­eraid har under många år ar­be­tat för att fler samhällen, sjukhus och skolor ska få rent vat­ten, toalet­ter och bättre hy­gien. Under den pågående covid-19-pandemin har Wateraid arbetat med akutinsatser så som informationskampanjer kring vikten av god handhygien för att minska smittspridningen. Man har också satt upp faciliteter för handtvätt med tvål och vatten i särskilt utsatta områden, på sjukvårdsanläggningar och på platser där många människor passerar samt arbetat tillsammans med regeringar och myndigheter”, skriver kungahuset.se.

Kro­n­prins­es­san är sedan 2011 besky­d­dare av Wa­t­eraid. I sin roll som besky­d­dare har kro­n­prins­es­san delt­agit vid olika even­e­mang arranger­ade av organisationen.

Under mötet bar kronprinsessan blått. Ett ytterst medvetet val. Kronprinsessan Victoria är ju väldigt noga med vad hon förmedlar och utstrålar, via sina kläder. Hon har gjort det till en grej att alltid bära blått då hon gör något, eller deltar i något event, seminarium, möte eller liknande som handlar om havet, eller vatten överlag. Ganska fyndigt och fint, inte sant? Och det visar hur Victoria är som person: engagerad ändå ut i fingerspetsarna – och från topp till tå.

Nedan har vi plockat ut en liknande outfit – inspirerad av den kronprinsessan bär på bilden.

Blus från Stenströms. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Vida byxor från Stenströms. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Örhängen från Edblad. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Pumps från Rizzo. Läs mer och köp här. (länk till Rizzo)

Mer mode från Svensk Damtidning:

Mette-Marit bär vårens finaste tröja – här hittar du den

Snygga stickade kjolar – 11 shoppingtips

Välj vitt – snyggaste vita köpen i butik

Foto: Kungliga Hovstaterna, TT