Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias starka markering – syns tydligt på nya bilden

01 feb, 2021, 11:00 
Johanna Lejon
Kronprinsessan Victoria gör en tydlig modemarkering på nya fotot. Vi vet varför.
Annons

Fredagen den 29 januari höll kronprinsessan ett digitalt möte med Wateraid Sverige.

Sanningen avslöjad: Så slipper drottning Elizabeth skoskav!Brand logo
Sanningen avslöjad: Så slipper drottning Elizabeth skoskav!

Under det digitala mötet berättade Wateraids Sveriges ordförande Tobias Krantz och generalsekreterare Anna Nilsdotter om Wateraids arbete under covid-19-pandemin samt Wateraids framtidsvisioner.

”Covid-19-pandemin har drabbat hela världen. Många av världens fattigaste länder är dåligt rustade för att kunna kontrollera smittspridningen. I dessa länder saknar nästan vartannat sjukhus (45 %) tillgång till rent vatten och tre miljarder människor i världen saknar möjlighet att tvätta händerna med rent vatten och tvål. Wa­t­eraid har under många år ar­be­tat för att fler samhällen, sjukhus och skolor ska få rent vat­ten, toalet­ter och bättre hy­gien. Under den pågående covid-19-pandemin har Wateraid arbetat med akutinsatser så som informationskampanjer kring vikten av god handhygien för att minska smittspridningen. Man har också satt upp faciliteter för handtvätt med tvål och vatten i särskilt utsatta områden, på sjukvårdsanläggningar och på platser där många människor passerar samt arbetat tillsammans med regeringar och myndigheter”, skriver kungahuset.se.

Annons

Kro­n­prins­es­san är sedan 2011 besky­d­dare av Wa­t­eraid. I sin roll som besky­d­dare har kro­n­prins­es­san delt­agit vid olika even­e­mang arranger­ade av organisationen.

Under mötet bar kronprinsessan blått. Ett ytterst medvetet val. Kronprinsessan Victoria är ju väldigt noga med vad hon förmedlar och utstrålar, via sina kläder. Hon har gjort det till en grej att alltid bära blått då hon gör något, eller deltar i något event, seminarium, möte eller liknande som handlar om havet, eller vatten överlag. Ganska fyndigt och fint, inte sant? Och det visar hur Victoria är som person: engagerad ändå ut i fingerspetsarna – och från topp till tå.

Nedan har vi plockat ut en liknande outfit – inspirerad av den kronprinsessan bär på bilden.

Annons

Vida byxor från Stenströms. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Örhängen från Edblad. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Mer mode från Svensk Damtidning:

Foto: Kungliga Hovstaterna, TT

Annons