Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Historien bakom Sofias fina örhängen

23 feb, 2021, 08:00 
https://image.svenskdam.se/image-3755861?imageId=3755861&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=75.27&x=0&y=0
Johanna Lejon
Sofia väljer örhängen av svensk design. Vi vet historien bakom smyckena.
Annons

Fredagen den 5 februari deltog prinsessan Sofia vid Sophiahemmet högskolas digitala examination, för att uppmärksamma och gratulera de nyutexaminerade studenterna.

Sanningen avslöjad: Så slipper drottning Elizabeth skoskav!Brand logo
Sanningen avslöjad: Så slipper drottning Elizabeth skoskav!

Sophiahemmet högskolas examenshögtid äger i vanliga fall rum i Blå hallen i Stockholms stadshus. Med anledning av covid-19-pandemin genomfördes examenshögtiden digitalt.

I sitt tal sa Sofia, bland annat:

”Under ert yrkesliv kommer ni att möta människor i alla skeden av livet. Ni kommer att finnas med i situationer av djupaste sorg och största glädje. Ni kommer att möta människor som är både starka och sköra - ibland båda samtidigt.”

Under examinationen bar Sofia blus och kjol (reklamlänk)från House of Dagmar och i öronen dinglade hängen från Maria Nilsdotter. (reklamlänk)

Örhänge från Maria Nilsdotter. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Maria Nilsdotter är en uppskattat smyckesdesigner vars smycken burits av många medlemmar ur den svenska kungafamiljen. Främst kronprinsessan Victoria.

– Jag har alltid gillat att rita och pyssla men hade aldrig tänkt att det kunde vara ett livsval. Jag höll på med hästar under min skoltid och efter gymnasiet. Sedan började jag lite halvhjärtat på ekonomlinjen på Stockholms universitet. Efter en månad kröp det i mig. Då bestämde jag mig för att det var den konstnärliga banan jag skulle välja. Mina föräldrar var väldigt stöttande, de var tydliga med att jag måste gå en utbildning, men fick själv välja vilken. Jag testade kurser i fotografi, kroki, måleri … På vägen kom jag in på mode och att jag ville gå på Central Saint Martins. Jag flyttade till London, gick kvällskurser där och sedan deras grundår i konst och design där man provar olika konstnärliga ämnen. Smyckesdesign ingick, då klickade det!, har Maria Nilsdotter berättat om sin kreativa bakgrund för ELLE.

Annons

Nedan hittar du andra fina Maria Nilsdotter-smycken i butik just nu. Dessa örhängen har ju kronprinsessan Victoria, i sitt kungliga smyckeskrin. (reklamlänk)

Örhängen från Maria Nilsdotter. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Ring från Maria Nilsdotter. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Örhänge från Maria Nilsdotter. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Ring från Maria Nilsdotter. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Mer mode från Svensk Damtidning:

Foto: TT

Annons