9 galaklänningar vi glömt att prinsessan Birgitta burit

9 galaklänningar vi glömt att prinsessan Birgitta burit
Glammiga Birgitta! Prinsessan Birgitta är expert på att klä sig glammigt till fest. Vi har grävt i arkiven och plockat fram ett antal bortglömda galablåsor! Titta och njut!
Annons

Birgitta Ingeborg Alice föddes 1937 och är dotter till prins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla. Birgitta utbildades sig senare till gymnastikdirektör vid Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH). I dag bor hon på Mallorca och fyller dagarna med golf, sol och nära vänner.

Annons

Prinsessan Birgitta gifte sig 1961 med prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen (1932–2016). Paret har tre barn: Carl Christian (född 1962), Désirée (född 1963) och Hubertus (född 1966).

Men låt oss fokusera på Birgittas stil ett slag – prinsessan Birgitta är verkligen expert på att klä sig festligt! Just därför har vi kikat i bildarkiven och grävt fram en hel hög fantastiska gamla foton på vår svenska favoritprinsessa. Mycket nöje!

Annons

Året är 1952. Prinsessan Birgitta bär prickig sidenklänning.

Prinsessorna Margaretha (i mitten) och Birgitta (t.h.) på Amaranterbal i Stockholms stadshus 1956. T.v. ses greve Sten Lewenhaupt.

Hagasessorna på en bal med supé som kung Gustaf VI Adolf och drottning Louise ordnat. Fr vänster: prinsessan Margaretha, i vit pärlbroderad spetsklänning med rött band, prinsessan Désirée i gul helsidenklänning, och prinsessan Birgitta, i vit spetsklänning med lindblomsfärgat sidenskärp.

Annons

1963. Prinsessan Birgitta i galaklänning.

Med Monacos prins Albert och hovets Alice Trolle Wachtmeister vid Intenationella Friidrottsförbundets IAAF års högtid i Stockholm 1992.

Sommar 1976. Från vänster John Ambler (make till prinsessan Margaretha), prinsessan Birgitta, prins Johann Georg av Hohenzollern, även kallad Hansi (make till prinsessan Birgitta) och prinsessan Margaretha efter en operaföreställning.

Annons

2000. Milleniefirande på Kungliga slottet.

På bröllop 2005.

Drottning Silvias 50 års dag 1993.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar