Allt du behöver veta om skönhetsbehandlingen Dermapen

Har du fina linjer, akne, ärr eller pigmentfläckar? 
Då kan Dermapen vara något för dig! 
Svensk Damtidnings skönhetsredaktör har testat den populära och omskrivna behandlingen. 
Här är allt du behöver veta!

Vad är Dermapen?

Dermapen är ett australiensiskt varumärke som var först ut på marknaden med en mekanisk microneedling penna. Microneedling i sin tur är en teknik där man tillför huden en kontrollerad skada via små nålar som skapar mikrokanaler i huden. Huden reagerar med en naturlig läkningsprocess där tillväxtfaktorer strömmar till så att kollagen produceras och elastinet stärks. Via de små mikrokanalerna slussas samtidigt hudförbättrande preparat med vitaminer och mineraler ned i huden så behandlingen har dubbel effekt.

Vad hjälper Dermapen mot?

Dermapen kan behandla:

Hudföryngring – fasthet och spänst

Reducerar fina linjer

Akne

Ärr efter akne, operationsärr, brännskadeärr

Strier

Pigmentering

Dermapen

Dermapen hjälper mot fina linjer, akne ärr, strier och pigmentering.

Hur många behandlingar behöver man?

Individuellt beroende på hudens tillstånd och vad som ska behandlas, men generellt mellan 2-6 behandlingar med 2-8 veckors mellanrum. Gör man hudföryngrande behandling behöver huden ca 6-8 veckor på sig att reparera sig ordentligt innan det är dags för nästa behandling. Att göra oftare ger inte ett bättre resultat.

Kan man använda Dermapen på andra ställen än i ansiktet?

Ja, på kroppen, tex. ärr på rygg efter akne, strier på mage + lår efter graviditet. Händer och dekolletage.

Gör det ont att göra en Dermapen-behandling?

Dermapen4 är otroligt snabb och effektiv och har även en vibrerande funktion som gör att behandlingen i stort sett är smärtfri. Det parti som oftast upplevs som mest känsligt är pannan.

Hur röd blir man efteråt? Blir man ens röd?

Ja, huden får en rodnad direkt efter som dock lägger sig under tiden man ligger i den avslutande masken. Masken bör ligga på i ca 20-30 minuter och därefter appliceras en lugnande och reparerande crème. Som sista steg lägger man på en post operativ foundation med SPF. Denna produkt jämnar ut hudtonen och ger fin yster och glow till ansiktet. Man kan gå tillbaka till arbetet direkt efter en Dermapenbehandling.

Hur ska man behandla huden efter, kan man använda sina vanliga produkter?

Samma dag ska man låta ansiktet vara, dvs man ska inte tvätta ansiktet utan gå och lägga sig (gärna bytt örngott) med den post operativa foundationen man fick på salongen. Dagarna som följer ska man inte använda produkter med aktiva ingredienser som syror eller A vitamin. Dermapen har anpassade produkter som förhöjer resultatet av behandlingarna, de är skräddarsydda för att användas under en kur och finns att köpa hos auktoriserade Dermapenbehandlare. Samma dag ska man undvika träning, bastubad, bada i klorvatten. Naturligtvis ska man inte sola. En vecka efter behandling kan man återgå till sin vanliga hudvårdsrutin.

Dermapen

En behandling med Dermapen kostar omkring 2 000 kr.

Vad kostar det att göra Dermapen?

Rekommenderat pris för behandling av ansikte är 2 195 kr men det kan skilja.

Var kan jag göra min behandling med Dermapen?

Dermpaenbehandlingar uförs på auktoriserade Dermapensalonger och kliniker runt om i Sverige. För att hitta en klinik närmast dig gå in på www.dermapenworld.com och ”find a clinic” så hittar man alla registrerade Dermapen4 användare i Sverige.

Så, hur var det och hur blev resultatet?

Jag är 35 år gammal, har en ganska bra hy, utan några större problem, men har de senaste åren fått rätt stora pigmenteringar i ansiktet. Och jag märkte skillnad direkt efter behandlingen. Pigmenteringarna syntes betydligt mindre och huden var både klarare och renare. Jag upplevde även att porerna blev mindre. Jag gjorde min behandling på MM Skincare på Kammakargatan 66 i Stockholm.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston är en av alla stjärnor som gör microneedling.

Vilka kändisar använder microneedling/Dermapen?

Enligt uppgift används microneedling av Jennifer Aniston, Kim Kardashian, Angelina Jolie, Brad Pitt och Demi Moore.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: