Allt om Silvias vita blus

Drottning Silvia
Drottningen bär vårens finaste blus – den med romantisk krage. Vi vet hur du får hennes fina stil.
Annons

Drottning av Sverige – och en riktig modedrottning. I en intervju med svenska ELLE häromåret berättade vår vackra drottning om sitt modeintresse.

– Jag tycker förstås det är intressant och vackert och viktigt med vackra kläder. Men, egentligen är det inte det viktigaste, tycker jag. Fast det får jag väl inte säga till ELLE!, sa drottningen till ELLE och fortsatte:

Annons
Annons

– Det är klart att jag beundrar dem som skapar couture. Det finns så oändligt vackra saker, och kläderna lever kvar. Det spelar ingen roll om det är 1960 eller 1970, den typen av klädesplagg håller.

Särskilt hennes passion för hållbarhet och återbruk stod i fokus under intervjun.

Annons

– Ja, det är viktigt att visa att man använder sina kläder! Det har jag alltid tyckt är viktigt. Man arbetar så mycket med en klänning. Man väljer. Man tittar. Man provar. Det är mycket arbete bakom en klänning, och en garderob. Då tycker jag att det är synd att bara använda kläderna en gång, eller två, berättade drottningen.

Silvia är alltid noga med att återanvända sina plagg – och flera av hennes mest älskade kläder har 10, 20 och ibland 30 år på nacken. Och ibland bli plaggen trendiga igen. Som nu.

Silvia på Stenhammar
Silvia i vit blus under ett möte på Stenhammars slott.

Drottningens senaste blus, som hon bar då hon närvarade vid webbinariet Online safety and security during COVID19, arrangerat av FN och ITU (Internationella teleunionen), är ett sådant exempel.

Just den här typen av blus, med en romantisk krage, är SÅ rätt våren 2020. Bär den till ett par snygga jeans, sandler, loafers eller ballerinaskor.

Nedan hittar du blusarna som fixar looken!

Vit blus

Blus från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Blus från 2nd Day

Blus från 2nd Day. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Vit blus

Vit blus med mönster från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Blus från COS

Blus från COS. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Blus från H&M

Blus med plisserad krage från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Blus med krage

Blus med stor krage från Arket. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Adtraction)

Ärmlös blus från H&M

Ärmlös blus från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Allt om Silvias vita blus”

 1. Grethe skriver: 8 maj, 2020

  Er greit at SDs ansatte mangler en hvert gen til objektivitet, men er det nødvendig å vise det så tydelig? Silvia er en flott dame, men verdens vakreste dronning? Ingen grunn til å gå av skaftet det snakkes her om en bluse 😉 Og Silvia hvem bruker klærne sine kun en eller 2 ganger? Til og med i royale kretser er det blitt vanlig å gjenbruke. Noen som Sonja har gjort det gjennom hele sitt offisielle liv, og som vi ser både Elisabeth, Margrethe med flere har vært flinke til, og har lært den yngre garde om. MM bruker fremdeles antrekk hun kjøpte for snart 20 år siden, og nå er Ingrid begynt å bruke mammas gamle klær. Vi har til og med sett MM i samme antrekk i 3 Nobelutdelinger, Sonja også. Vi har sett V og M i mammas gamle kjoler. Vi har sett Estelle i Ingrids arvegods. Så det deles over grensene også. Nå ser vi også at trenden sprer seg all over the world i slike kretser. Så tilbake hvem bruker kun klærne en eller 2 ganger?


  1. Anna skriver: 11 maj, 2020

   Håller med. Drottning Silvia var väldigt vacker som ung, men har inte åldrats särskilt behagfullt. I dag tycker jag inte att man kan kalla henne vacker. Parant, möjligen, men inte mer. Jag tycker att Sonja har åldrats bättre och t o m Margrethe vilket är lite överraskande med tanke på att hon är storrökare.


 2. Minna skriver: 8 maj, 2020

  Det tror jag inte


 3. Maritta skriver: 9 maj, 2020

  EII är väl inte känd för att använda sina kläder även om jag har märkt det två eller tre gånger de senaste 50 åren. Läste i en engelsk tidning att hennes kappor sys om och skänks till äldreboende. Hattarna används flera gånger i alla fall.


 4. Maya skriver: 10 maj, 2020

  Den scarf – förmodligen en Hermés – med knallblå kant och inslag passar verkligen inte ihop med kavajen i gulgrön färgskala. Det var en miss!


 5. charlotte skriver: 12 maj, 2020

  Drottning Silvia har allt man kan kräva av en drottning. Fin uppfostran, bra utbildning, stil och klass i allt hon gör.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar