Archies kläder – Meghans nya superhyllning till Diana

Meghan Markle och Diana

Meghan Markle har aldrig mött sin svärmor, Diana. Men hon hyllar henne ofta. Och den senaste hyllningen är något av det finaste vi sett! Nu klär hon Archie i Harrys gamla kläder.

Häromdagen kom hertiginnan och hertigen av Sussex, Meghan och Harry, så äntligen fram till Sydafrika och Kapstaden. Det kungliga parets Afrikaresa har varit rejält omskriven de senaste månaderna och nu, i skrivande stund, är det alltså dags! Resan pågår för fullt. Lilla baby Archie, Meghans och Harrys lille son, fem månader gammal, är givetvis med på trippen.

Meghan Archie

Meghan Markle och sonen Archie, fem månader, 2019.

Prins Harrys mössa – nu på baby Archie

Och ja, det var just Archie som hamnade i fokus under resans första dag. Anledningen? En mössa! Meghan, och Harry, hade valt att klä sin son i samma vita mössa med rund tofs som prins Harry hade på sig för 34 år sedan. Kungliga fans la också märke till att Meghan hade valt att klä sig i en grå kappa, otroligt lik den kappa som Diana bar då Harry fotograferades i den där gulliga mössan.

Harry bar den vita mössan under en resa till Aberdeen, då han var sex månader gammal. Han, och mamma Diana, fångades på bild då de steg ut ur flygplanet, Diana med lille Harry i famnen. Mjukt omhuldad i hennes mjuka grå kappa. Precis som Meghan nu bär Archie… Rörande, inte sant?

Diana och Harry

Prinsessan Diana och prins Harry, sex månader, 1985.

Hyllningarna till Diana

Det hela är förstås ingen slump utan en väl uttänkt hyllning och strategi. Både Meghan och Harry vill att Diana, trots att hon inte längre finns här på jorden, ska vara närvarande, att hennes minne ska leva kvar. Meghan har, som ett led i detta, vid ett flertal tillfällen, burit sin svärmors gamla smycken. På mors dag la hertigparet ut en vacker babybild på Instagram, som visade Archie små söta fötter i ett hav av blå blommor – Dianas favoritblomster.

Det är tydligt att minnet av Diana lever kvar i Harry – och nu också i Meghan och parets lille son. Nu återstår att se om det blir en tradition för Archie att bära pappas gamla klädesplagg. Just detta har ju varit oerhört uppskattat här i Sverige. Prinsessan Estelle har ju flitigt burit mamma Victorias (och moster Madeleines) gamla klädesplagg. Hållbart mode, minst sagt. Och så den underbart härliga nostalgin på det!

Kan det rentav vara så att Meghan, som ju är både påläst och uppdaterad, märkt denna kungliga trend och tagit efter den efter den svenska succén?

Vill ni förresten veta vad Meghan bar? Skorna kommer från Everlane och finns här. Den grå kappan är från The Line. 

En liknande kappa (och skor) finner du nedan:

Kappa från Vila

Kappa från Vila. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Skor från Heelow

Skor från Heelow. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: