Årets julklapp: Köp drottning Silvias vackra duk

Drottning Silvia

En månad kvar till jul! Behöver du julklappstips? Nu kan du köpa drottning Silvias egendesignade duk.

Är du nyfiken på hur drottning Silvia inreder hemma på Drottningholm? Nu får vi en helt unik inblick! För att stödja World Childhood Foundation och kampen mot övergrepp mot barn har drottning Silvia beslutat att låna ut designen från sin personliga duk, en som vävdes med anledning av hennes 60-årsdag. Duken har med sin eleganta design väckt glädje i den svenska kungafamiljen under många år.

Drottning Silvias duk är designad av drottning Silvia själv – i samarbete med den danska designern Diana Holstein, som också har arbetat för bland annat Ralph Lauren, Tiffany & Co. och Royal Copenhagen. Duken är damastvävd i 100 procent egyptisk bomull och är 140 cm x 250 cm stor.

Duken säljs av Georg Jensen Damask och finns i två utföranden: en vit och en gul.

Drottning Silvias duk

Drottning Silvias vackra duk.

För varje såld duk går 1 000 kr oavkortat till fondens projekt. Tillsammans med duken får man även ett Childhood-armband som ett tack och en symbol för köparens stöd till utsatta barn och till organisationen.

Här finns duken att köpa.

Samarbetar med Sofia Wood

Som ett led i marknadsföringen kring duken har Georg Jensen Damask knutit till dig influencern Sofia Wood som fått duka ett bord med drottningens duk. Sofia, som är känd för sin otroliga mat och vackra styling, har skapat en härligt varm och familjär dukning med duken som grund.

– World Childhood Foundation är ett unikt och viktigt projekt med fokus på varje barns rätt till en barndom fri från våld och sexuella övergrepp – och ärligt talat finns det inget viktigare för mig. Det är en stor ära för mig att få vara delaktig i det här projektet som visar H.M. drottning Silvias och Georg Jensen Damasks vackra duk i ett sammanhang som kommunicerar familjevärderingar och kärlek för den speciella atmosfär som ett varmt hem har runt bordet, säger Sofia Wood själv om saken.

Georg Jensens kungliga kopplingar

Georg Jensen (reklamlänk från Apprl) är ett företag som har många kopplingar till den kungliga världen. Prins Carl Philip och hans kollega Oscar Kylberg har nu senast skapat en rad härliga kannor för företaget. Bland annat denna underbara! (reklamlänk från Apprl)

Och nästan alla har väl minnen av denna fantastiska skapelse, designad av Sigvard Bernadotte för Georg Jensen.  (reklamlänk från Apprl)

Även dessa fina bestick (reklamlänk från Apprl) är riktiga klassiker. De håller än, trots att de skapades 1939.

Foto: TT, Georg Jensen Damask