Beskedet: Sofia har dyrast kläder i kungafamiljen

Madeleine Sofia och Victoria
Nya kappor, klänningar och skor. Snyggt? Javisst, men också dyrt! En ny kartläggning visar vem i kungafamiljen som klätt sig dyrast 2019. Resultatet är en smula förvånande!
Annons

Smakar det så kostar det brukar man ju säga. Och när det kommer till kungligheternas kläder så kostar det hela en rejäl slant. Det visar en kartläggning som modebloggen The Royals and I presenterade häromveckan.

Annons

I ett inlägg går man noga igenom alla de nya plagg, skor och accessoarer som kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine burit under 2019. Alla kläder kungligheterna haft på sig är dock ännu inte identifierade (kungafamiljen delar ju aldrig med sig av vad medlemmarna har på sig – eller om de fått plaggen eller betalat för dem) men man har utgått från de plagg man kunnat hitta – och därefter spanat in prislapparna, fört in dem i ett dokument och därefter räknat ut summan.

Resultatet? Ja, det är en smula överraskande. Det är nämligen prinsessan Sofia som burit nya kläder för mest pengar under det gångna året, 2019.

Annons

Så mycket kostar kungafamiljens kläder

Totalt kostade de plagg, skor, väskor, smycken och liknande som hon bar 512 515 kronor. Alltså en halv miljon kronor. Huruvida hon fått plaggen, köpt dem till rabatterat pris eller till fullpris vet vi dock inte. Totalt bar Sofia 126 nya saker under 2019. The Royals and I har identifierat 94 av dessa.

Kronprinsessan Victoria då? Ja hon bar kläder, skor och accessoarer (137 nya sådana varav The Royals and I har identifierat 119 stycken) för 367 884 kronor.

Prinsessan Madeleine klädnota landade på 295 901 kronor (hon bar 44 nya plagg, skor och accessoarer varav 39 har identifierats).
Värt att nämna i sammanhanget är att Victoria och Sofia använder mestadels svensk design enligt The Royals and I. 87 procent av Victoria plagg var signerade Sverige. För Sofia var siffran 71 procent. Och för Madeleine 18 procent.

Annons

Självklart hänger kostnaden för kläder ihop med hur mycket kungligheterna har representerat. Även detta har The Royals and I kartlagt, de siffrorna finner du här. 

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Beskedet: Sofia har dyrast kläder i kungafamiljen”

 1. Karin eller kanske Nirak skriver: 8 januari, 2020

  “Självklart hänger kostnaden för kläder ihop med hur mycket kungligheterna har representerat.”

  Konstig logik. Victoria har jobbat mer än dubbelt så många dagar som Sofia och Madeleine jobbat tillsammans. Siffrorna bevisar väl bara det vi alla redan vet, Madeleine har dyrast smak av dem alla, Sofia kommer på en god andra plats och Victoria känner sig så bekväm i sin roll att hon inte behöver hävda sig genom att alltid ha nytt och dyrt.

  Alla specialsydda galaklänningar kostar väl en halv miljon till per person och år.


 2. Hella skriver: 8 januari, 2020

  Inte ett dugg förvånad, har reagerat på att hon alltid har nya kläder. Hon börjar kännas som Marie Antoinette efter att ha läst att hon tillverkar nya smycken till Nobel


 3. Minna skriver: 8 januari, 2020

  No huh huh.Man kan använda pengar för mycket bättre saker


 4. Elna skriver: 8 januari, 2020

  Det är skamligt att köpa kläder för 500 000 kr. Hoppas att Carl-Philip tjänar mycket pengar. Sofia får göra som alla andra, återanvända. Lär av Kronprinsessan.


 5. josefin skriver: 8 januari, 2020

  Pà vilket sätt var det förvànande resultat? Det fascinerande är ju att sätta antal kreationer (eller antal kronor spenderade) i relation till antal arbetade timmar – klädkostnad per timme som ett alternativ till lön per timme.


 6. Dorte skriver: 8 januari, 2020

  Sådan en opgørelse giver jo ikke mening. Man er jo nødt til at regne styk-prisen per item ud så at sige, og gør man det, så ser regnskabet sådan her ud:

  Sofia har brugt 512.515 kroner på 94 items. Det giver en stykpris på: 5.452 kr.
  Madeleine har brugt 295.901 kroner på 39 items. Det giver en stykpris på: 7.587 kr.
  Victoria har brugt 367.884 kroner på 119 items. Det giver en stykpris på: 3.108 kr.

  Konklusion: Madeleine bruger flest penge pr. item, mens Victoria bruger færrest – og Sofia lægger midt i mellem.
  Det rigtig interessante er så, at det er Victoria, som skal være dronning – men det er de andre to, der bruger pengene.


  1. Bror skriver: 9 januari, 2020

   Kul med tjejer som kan räkna!


 7. Dorte skriver: 8 januari, 2020

  Nej, hun har ej. Man kan ikke gøre det sådan. Man er jo nødt til at regne styk-prisen per item ud så at sige, og gør man det, så ser regnskabet sådan her ud:

  Sofia har brugt 512.515 kroner på 94 items. Det giver en stykpris på: 5.452 kr.
  Madeleine har brugt 295.901 kroner på 39 items. Det giver en stykpris på: 7.587 kr.
  Victoria har brugt 367.884 kroner på 119 items. Det giver en stykpris på: 3.108 kr.

  Konklusion: Madeleine bruger flest penge pr. item, mens Victoria bruger færrest – og Sofia lægger midt i mellem.
  Det rigtig interessante er så, at det er Victoria, som skal være dronning – men det er de andre to, der bruger pengene.


 8. Regina skriver: 8 januari, 2020

  Japp! Bara skicka notan till skattebetalarna 🤮


  1. Milli skriver: 11 januari, 2020

   Madeleine betalar sina kläder själv. Dessutom är det mer miljövänligt att köpa få klädesplagg av kvalitet än att köpa många billigare klädesplagg av låg kvalitet.


 9. Helene skriver: 8 januari, 2020

  Inte förvånande! –Sofias 52 arbetstillfällen/år 2019 kostar ej nästan 1/2 miljon! Det är många bilder på Sofia i högst privata “situationer”. –Detta måste få ett stopp, vad gäller att vi betalar för privat bruk! Carl-Philip har också 52 arbetsdagar 2019! Fullt friska människor i arbetsför ålder sitter “hemma” 10,5 månader av årets 12! Detta bevisar hur lite de behövs!


 10. Elna skriver: 9 januari, 2020

  Vad kläderna kostar styckevis är ointressant, summan förskräcker. Att man köper så mycket kläder för skattemedel är osunt.


 11. Bettan skriver: 9 januari, 2020

  Inget förvånande, hon vet vad hon gifte sig till. Har man inte haft något tidigare, är det lättare att shoppa. Särskilt när andra betalar.


 12. Anna skriver: 10 januari, 2020

  Helt absurda siffror och en märklig sammanställning.
  Sofia har som tidigare nämnts figurerat i flera privata sammanhang,övriga “uppdrag” är kontors möten/sammanträden och välgörenhetsarbete och inga av dessa kräver dyra kläder. Tvärtom borde enkelhet eftersträvas .Lägg pengarna till de välgörenhetsprojekt man driver istället.
  Hur man fått till antalet uppdrag/bilder på Madeleine är en gåta då hon varit föräldraledig och bosatt utomlands.
  Det enda korrekta är väl Victoria som i princip aldrig syns på privata bilder och arbetar flitigt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar