Beskedet: Sofia har dyrast kläder i kungafamiljen

Madeleine Sofia och Victoria

Nya kappor, klänningar och skor. Snyggt? Javisst, men också dyrt! En ny kartläggning visar vem i kungafamiljen som klätt sig dyrast 2019. Resultatet är en smula förvånande!

Smakar det så kostar det brukar man ju säga. Och när det kommer till kungligheternas kläder så kostar det hela en rejäl slant. Det visar en kartläggning som modebloggen The Royals and I presenterade häromveckan.

I ett inlägg går man noga igenom alla de nya plagg, skor och accessoarer som kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine burit under 2019. Alla kläder kungligheterna haft på sig är dock ännu inte identifierade (kungafamiljen delar ju aldrig med sig av vad medlemmarna har på sig – eller om de fått plaggen eller betalat för dem) men man har utgått från de plagg man kunnat hitta – och därefter spanat in prislapparna, fört in dem i ett dokument och därefter räknat ut summan.

Resultatet? Ja, det är en smula överraskande. Det är nämligen prinsessan Sofia som burit nya kläder för mest pengar under det gångna året, 2019.

Så mycket kostar kungafamiljens kläder

Totalt kostade de plagg, skor, väskor, smycken och liknande som hon bar 512 515 kronor. Alltså en halv miljon kronor. Huruvida hon fått plaggen, köpt dem till rabatterat pris eller till fullpris vet vi dock inte. Totalt bar Sofia 126 nya saker under 2019. The Royals and I har identifierat 94 av dessa.

Kronprinsessan Victoria då? Ja hon bar kläder, skor och accessoarer (137 nya sådana varav The Royals and I har identifierat 119 stycken) för 367 884 kronor.

Prinsessan Madeleine klädnota landade på 295 901 kronor (hon bar 44 nya plagg, skor och accessoarer varav 39 har identifierats).

Värt att nämna i sammanhanget är att Victoria och Sofia använder mestadels svensk design enligt The Royals and I. 87 procent av Victoria plagg var signerade Sverige. För Sofia var siffran 71 procent. Och för Madeleine 18 procent.

Här hittar du hela inlägget från bloggen The Royals and I. 

Självklart hänger kostnaden för kläder ihop med hur mycket kungligheterna har representerat. Även detta har The Royals and I kartlagt, de siffrorna finner du här. 

Foto: TT