Betyg på kläderna! De klädde sig bäst under föreställningen på Konserthuset

Bäst klädda Riksmötet kväll 2019

Dags för klädbyte! Till föreställningen i Konserthuset på tisdagskvällen svidade gästerna om. Svensk Damtidnings moderedaktör har satt betyg på kläderna de bar.

Kronprinsessan Victoria

👑👑👑👑

Så snyggt! Stillfullt och prinsessigt men också spännande. Outfiten (som jag först trodde var en klänning men som verkar vara kjol och topp) är signerad Maria Westerlind för MQ. Något jag däremot har lite svårt för – och om drar ner betyget – är skorna. Och väskan. Att matcha på den där sättet är ingen favorit. I min bok, vill säga. Jag tycker det blir för mycket. Frisyren dock – full pott på den!

Victoria

Victoria i Maria Westerlind.

Prinsessan Sofia

👑👑👑👑👑

Såhär ska en stilslipsten dras! Har hon en ny stylist – igen? Mycket möjligt. Sofia ser smashing ut. Hon har hittat tillbaka till det hon hade för ett par år sedan, kärnan i looken. Moderna 1970-tal. I våras kändes det som om hon inte riktigt kunde bestämma sig vilket stilben hon skulle stå på men nu, iförd blazer från Tiger och byxa från By Malina, är hon SÅ rätt.

Sofia

Prinsessan Sofia i Tiger och By Malina. Svensk design!

Drottning Silvia

👑👑👑👑

Kul att kungafamiljen är synkade i metallic (kvinnorna alltså, männen kör på säkra kortet kostym, utan minsta lilla krusidull). Jag gillar det grå. Och kavajen i silver. Så chict. Uppklätt utan att det ser ansträngt ut. Kort sagt: helt perfekt.

Och männen då? Vad säger vi om dem? Ja, de tycks köra metallic-slipsar. KUL idé! Extra plus till Daniel som synkat sin slips med Victorias klänning.

Silvia

Silvia i metallicfärgad kavaj!

Camilla Thulin och Amineh Kakabaveh

👑👑👑👑

Sveriges bäst klädda kvinna ÄR väl ändå Camilla Thulin? Jag kombinerar gärna looken: leopardklänning, mjuk kofta, chanelväska, glasögon och rött läppstift rakt av. Amineh tycks vara klädd i Camillas design. Snyggt! Skorna är pricken över i. En perfekt modell i höst.

Camilla Thulin

Anna Hallberg

👑👑👑

Anna Hallberg, ny handelsminister, kan segla upp som en av de allra bäst klädda i regeringen! Så fint med den blå klänningen med knyt. Passar perfekt till det blonda håret. Stylingen med smyckena, ett enkelt halsband och klocka, är underbar! Men den gröna kuvertväskan förstår jag inte.

Anna Hallberg

Anna Ekström

👑👑👑👑

Utbildningsminister Anna Ekström, finns det någon härligare? Inte bara min all time På Spåret-favorit utan också en stilmästare av rang! Hon är så otippad på något vis. Den transparenta byxan – den svarta klänningen… I like! Men byt till en klack nästa gång!

Anna Ekström

Emil Källström

👑👑👑👑

Centerns ekonomiske talesperson Emil Källström är från Västernorrland. Och ja, han är nog bäst klädd i hela länet. Jag vet, jag är från Sundsvall. Ardalan Shekarabi har fått stilkonkurrens – utan tvekan. ELLE-galan nästa Emil! Hur välsittande kostym har han inte? Hans hustru lika snyggt klädd hon. Den lockiga luggen – ge mig den! Och kjolen! Skicka hit den direkt. Höstens nyckelplagg. Detta par vill jag se mer av. Ser fram emot att följa deras stil.

Emil Källström

Nyamko Sabuni

👑👑👑👑👑

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni med sin man Lennart Persson. Jag tar tillbaka det jag skrev i går om Stefan och Ulla Löfven – det är inte Ulla och Stefan som är Sveriges bäst klädda par, det är Nyamko och Lennart. Kolla klänningen! Bandet i midjan är så snyggt. Och den där klacken till. Klockrent. Och ja, Lennart Persson vet hur en kostym ska sitta. Det är tydligt.

Nyamko

Ebba Busch Thor

👑👑👑👑👑

Det kan inte bli annat än en femma. Den här galalooken får Sofia och Victoria gärna kopiera när som! Klänning från By Malina. Svensk design – bra där. Och ja, jag råkar veta att denna klänning faktiskt finns i kronprinsessans garderob redan.

Ebba Busch Thor

Annie Lööf

👑👑👑👑

Om möjligt ännu snyggare klädd på kvällen än på dagen. Midnattsblått – säsongens finaste färg! Nu ska jag berätta hur det märks att Annie verkligen hittat sin stil: skorna! De puderrosa pumpsen ser så bra ut till den blå blåsan. Hon vågar göra en matchning som är långt ifrån given! Bra där. Rutinerat.

Annie Lööf

Stefan och Ulla Löfven

👑👑👑

Pålitligt, snyggt och stilfullt. Ullas klänning – fem plus. Men jag hade gärna sett att Stefan gjort en prins Daniel och matchat sin hustru mer. Äggskalsfärgad slips? Ja, tack!

Stefan och Ulla Löfven

Foto: TT