Hösten är här, och det märks också på det kungliga modet. Nu ser vi mysiga mjuka kappor, vackra djupa färger och härliga, mer klädda, skor. Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon har valt ut det snyggaste kungliga modet från veckan som passerat, vecka 38.

Kates blus och byxa

👑👑👑

Kates nya stil är verkligen fantastisk! Virginia Chadwyck-Healey har gjort underverk med hertiginnans look. Jag älskar den prickiga blusen, klassisk med samtidigt lite spännande. Denna är lite liknande (länk till Apprl) (fin också till jeans). Det händer liksom något när man bär prickigt, det blir lekfullt och sådär chict franskt. Den croppade byxan (Kates är från Zara!) är en garderobsfavorit hos mig, enkel och bärbar, ett bra komplement till midikjolen (länk till Apprl) (och så snygg till stövlar när det blir kallare). Dock hade jag gärna sett att byxan hade varit lite, lite längre på Kate.

Kate i prickig blus

Kate i prickig blus, signerad Equipment.

Förresten! Låt oss tala lite om Kates hår. Vilket drömsvall. Alltid lika perfekt fönat och fylligt. Receptet? Volymshampoo och balsam från Charles Worthington.  (länk till Apprl)

Kate

Kates vackra hårsvall, hemligheten sägs vara shampoo och balsam från Charles Worthington. (länk till Apprl)

Máximas färgval

👑👑👑👑👑

På tal om hårsvall förresten! Visst älskar man Nederländernas drottning Máximas lockar på bilden nedan?

Drottning Máxima

Máxima i hatt – och avundsvärt hårsvall.

Máxima tycks för övrigt ha hittat sin favoritkulör hösten 2019 – plommon. Och som jag gillar oufiten med skinnbrallorna och knytblusen.

Máxima i skinnbyxor

Drottningen av Nederländerna iförd knytblus och skinnbyxor.

Det här skulle kronprinsessan Victoria kunna kopiera rakt av. Så fin höstfärg (länk till Apprl). Just en romantisk, lite ljuv, blus (länk till Apprl) till den rockiga skinnbyxan (skinnbyxan (länk till Apprl) är för övrigt en superinvestering hösten 2019 – så rätt och lätt att styla) är en perfekt kombination. Och så pumps till. Även Máximas byxa kunde dock vara en smula längre, om jag ska vara petig. Det är för övrigt underbart att välja bilder på Máxima. Men svårt! Hon är nämligen så ledig och levande på dem alla. Vilket leende, vilket glädje. Som här:

Drottning Maxima

Drottning – och fågelskådare.

The things you do being queen. Hålla en fågel? Absolut! Säkerhetspolisen i bakgrunden tycks vara mindre road…

Mette-Marits stövlar

👑👑👑👑

En annan person som kittat sig inför hösten är norska Mette-Marit. Kungligheterna är rätt dåliga på att använda stövlar men nu slog Norges kronprinsessa till på ett par vinröda! Ett par riktiga dyrgripar, som ni kan se här! (länk till Apprl)

Mette-Marit

Norska Mette-Marit i vinröda stövlar med hög klack.

Jag gillar att hon inte räds att kombinera rött med grönt. Den här outfiten bär jag gärna själv i höst. Stövlarna gör klädseln sådär härligt doftande av 1970-tal. Klänningen förresten, den har vi sett förr! Då på kronprinsessan Victoria. Den kommer från H&M:s Conscious Exclusive-kollektion (länk till Apprl) och är inspirerad av Carl Larssons hustru, Karin Larsson.

Mette-Marit

Norska Mette-Marit i klänning från H&M.

Mette-Marit hade gärna fått byta den korta jackan mot en kappa. Denna hade varit underbar till! (länk till Apprl)

Drottning Silvias kappa

👑👑👑👑

En som plockat fram höstkappan ur garderoben är vår svenska drottning Silvia – som slagit till på en mjuk, luddig, variant. Såhär såg hon ut när hon tog första spadtaget i byggandet av nya Ersta sjukhus på Södermalm.

Drottning Silvia

Silvia i skogsgrön kappa.

Djupt grön, skogsgrön, kappa och vinröda skor. En drömlook för oktober. På tal om gröna kappor – denna var en riktig snygging.  (länk till Apprl)

Senare på kvällen svidade drottningen om till sidenklänning. Visst riktigt ser man, på bilden nedan, hur mjuk och silkig den är:

Silvia

Drottningen i en klänning av siden.

Och ser ni?! Både Kate, Máxima och vår drottning bär prickigt! En slump? Nejdå, en trend! En trend som Madeleine hakade på tidigt, med denna klänning.  (länk till Apprl)

Letizias vita look

👑👑👑👑👑

Veckans snyggaste då? Ja, då måste jag säga Letizia, Spaniens drottning! Hon förlänger sommaren med en vit, silkig, kreation och höga svarta klackar.

Letizia

Letizia i vit klänning från LoLa Li. Skorna är Manolo Blahniks.

Låt oss zooma in på håret, vilket hon lyckas med lite extra bra. Knuten är liksom slarvig men ändå stilren. Det är lite Mary över detta tycker jag.

Letizias hår

Drottning Letizias hårknut – en fullträff!

Även sminkningen är så snygg. Den bruna ögonskuggan (länk till Apprl), lite sotad, är pricken över i!

Drottning Letizia

Drottningen av Spaniens snygga makeup är pricken över i.

Marys och Victorias supergarderober

👑👑👑👑

Slutligen måste jag bara lägga in en så fin bild från kronprinsessans (och Daniels) Danmarkbesök i veckan. Victoria i klänning från Toteme. Vilken fin vänskap de verkar ha, danska Mary och kronprinsessan. I den här bilden riktigt ser man den, den där uppsluppna härliga stämningen man har med människor man trivs med. Allt om Victorias Danmarksgarderob läser du förresten här. 

Mary och Victoria

Kronprinsessan Mary i kjol från Designers Remix, jackan är från Max Mara.

_qual_async.push(['init', 'ws/load.cfm', 'qualifio-', false]);

_qual_async.push(['createIframe', 'qualifio_insert_place_674793', 'allermediase.qualifioapp.com', '20', '0AF41C21-924E-9F16-C262-1B17993D8D72', '100%', '1200', '', '', '', 'max-width:810px;margin:0 auto;']);

Foto: TT