Betyg på kläderna! Så snygg (och trendig) var Victoria i Vietnam

Betyg på kläderna! Så snygg (och trendig) var Victoria i Vietnam
NU GRATIS

3 dagar – 12 olika outfits. Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon betygsätter kläderna Victoria bar under resan till Vietnam häromveckan.

Klänningen från Rodebjer

👑👑👑👑

Victoria i svenska Rodebjer.

Först och främst: jag ÄLSKAR den här klänningen, i modellen Zohra, från svenska Carin Rodebjer. Jag tycker den har allt: ett vackert mönster, ett underbart snitt och ett otroligt tyg. Dock tycker jag att stylingen lämnar en del att önska. Själv hade jag stylat den med ett par platta skor, gärna sandaler. Pumpsen gör att klänningen får ett helt annat uttryck, ett lite för moget sådant. Det hade varit härligt att se Victoria i denna klänning kombinerad med just sandaler, en lösare håruppsättning och utan örhängen (de kommer från Ebba Brahe och jag hade mer än gärna sett dem med en annan outfit)!

Klänningen från Dagmar

👑👑👑👑

Kronprinsessan i en grönfärgad klänning från svenska Dagmar.

Åh vad härligt det är att kronprinsessan körde så mycket på svensk design under denna resa! Jag vet att hon vill lyfta svensk mode – och här skrider hon verkligen till verket! Denna klänning är signerad House of Dagmar och det är onekligen den perfekt svala sommarklänningen – lika snygg till sandaler och till klackar. Eller varför inte sneakers? Går även att bäras till hösten, över ett par byxor, till boots och med en mjuk kofta över. Även pumpsen från Rizzo, som går ton i ton med klänningen, är så snygga! Däremot – skärpet i midjan, det hade kronprinsessan gärna fått plocka bort. Och återigen, Victoria hade mer än gärna kunnat kombinera denna vintageinspirerade klänning med en lite lösare frisör. Ser ni förresten att prins Daniel bär samma kläder som på bilden ovan? Medan Victoria svidade om gjorde han det inte. Det hade han gärna fått göra han också!

Klänningen från Per Engsheden

👑👑👑

Victoria i Pär Engsheden.

Den här vackra, specialuppsydda, klänningen signerad Sveriges haute couture-mästare Pär Engsheden har vi sett förr – då kronprinsessan fyllde 40 år. Det märks att den är gjord för henne, för den sitter som en smäck, och nog är den en prinsessdröm alltid! Rosa, sirlig och tyllig. Blomapplikationerna är pricken över i. Själv hade jag älskat att bära denna klänning – dock för ungefär 30 år sedan. Jag tycker egentligen att den är på tok för romantisk, även för kronprinsessan. Ett plus är dock den avskalade stylingen. Och titta! Daniel i samma kostym – igen. Kanske borde också han lyfta svenskt mode och byta om.

Kjolen och blusen från MaxJenny

👑👑👑

Kronprinsessan Victoria vid en middag i Vietnam – iklädd svensk design.

Vilket kul grepp – att inte satsa på en klassisk galablåsa utan att istället välja kjol och topp. MaxJennys design liknar ingen annans, kul att kronprinsessan tar ut svängarna! Och kul att de gamla örhängena från Shourouk, som säkert har fem år på nacken, gör sig så bra till denna kreation. Men hade jag fått välja hade jag valt denna klänning istället. Toppens design är lite (väl) boxig tycker jag.

Klänningen från Baum und Pferdgarten

👑👑👑

Kronprinsessan i klänning från Baum und Pferdgarten.

Inte svensk design – utan dansk! Klänningen är vad den är tycker jag, den sticker inte ut utan känns som en vanlig sommarklänning. Gult är otroligt snyggt till solkysst hy – mer gult på kronprinsessan! Men det jag gillar mest är stylingen – så enkel och snygg. Sandalerna är perfekta till denna outfit. Likaså den mjuka, bruna, skinnväskan!

Klänningen från H&M

👑👑👑

Victoria i klänning från H&M.

Klänningen från Arket

👑👑👑

Äntligen väljer kronprinsessan Victoria H&M:s nya märke Arket. Som jag har väntat! Arkets design är klassisk och hållbar – och den är perfekt för Victoria. Så också denna klänning. Jag förstår dock inte skärpet i midjan, det gör att klänningen inte kommer till sin rätt. Jag förstår inte heller skovalet (även om sandaletterna från Rizzo är riktigt söta). En platt sandal i skinn hade varit bättre. Och skippa skärpet nästa gång. Tänk denna klänning på midsommar – med en sandal och en mjuk storkofta över, så snyggt!

Klänningen från By Malina

👑👑👑👑

Wow vilken outfit! Tyvärr finns inte denna klänning ute än, den kommer i augusti (enligt info på bloggen The Royals and I), annars hade jag kastat mig över den redan nu. Den är från By Malinas höst- och vinterkollektion från 2019. Och SÅ snygg kronprinsessan är i den! Jag gillar att hon kör på en lite mer bohemisk look, just den här blåsan ser nästan ut som något som prinsessan Madeleine eller kronprinsessan Mette-Marit skulle välja. De gillar ju det mer bohemiskt romantiska. Mer sådana här klänningar på Victoria. Det bästa med denna klänning? Den är perfekt att både klä upp – och att klä ned. Tänk er denna till ett smokingbröllop, med en lott sandalett och en kort pälsjacka. Eller varför inte på sommarfesten i trädgården, med bruna, platta, remsandaler i skinn och en enkel jeans- eller skinnjacka!

Toppen från Marville Road och byxorna från By Malina

Kronprinsessan Victoria

👑👑👑👑

Den perfekta oufiten i vår och sommar! Så fina, svala byxor, och en enkel blus som kan fungera både till vardag och fest. De här byxorna blir ju vad man gör dem till – de kan bäras med såväl klackar som ballerinaskor och sandaler. Eller som kronprinsessan väljer att bära dem – med sneakers från Adidas. Så snyggt och ledigt! Älskar den här looken på Victoria. Även prins Daniels look här är SÅ rätt.

Kjolen och blusen från Rodebjer

Victoria i Rodebjer

👑👑👑👑👑

Full pott Victoria! Setet från Rodebjer, med tryck av Gocken Jobs, är bara så rätt! Snyggt och trendigt. Spännande utan att vara för mycket. En underbar mix av klassiskt och bohemiskt! Om jag ska säga något måste jag dock tillstå att blusen och kjolen hade varit snyggare till en annan sko. En sandal, en ballerinasko eller en pump hade varit bättre.

Klänningen från Jennifer Blom

👑👑👑👑👑

Återigen – wow Victoria! Full pott! Vilken perfekt look på Victoria. Och ännu en gång: svensk design! Denna klänning från Jennifer Blom är specialuppsydd till Victoria. Den är isblå, plisserad, tie-dye-färgad och av siden. Lika snygg till klackarna från By Malene Birger som till en enkel sommarsandal.

Foto: TT