Vårda fötterna! Här är bästa fotkrämerna just nu

Vårda fötterna! Här är bästa fotkrämerna just nu

Dags att skämma bort fötterna? Det är enklare än vad du tror att få till en bra fotvård hemma. Och allt börjar, förstås, med en bra fotkräm.

Mår fötterna bra mår hela kroppen bra! Den känslan känner vi nog alla igen. Att ta hand om fötterna är extra viktigt om vintern, när fötterna hela tiden är inbäddade i strumpor och varma skor.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?
Slå på ljud

Stäng ute omvärlden, tappa upp ett fotbad och njut. Det är enkelt att få till en lyxig och härlig pedikyr hemma. Med små medel får du vinterfina fötter och naglar i ett kick. Och hemligheten är, förstås, en riktigt bra fotkräm.

Nedan har vår skönhetsredaktör de bästa fotkrämerna i butik just nu. Klicka hem din favorit redan i dag.

Kalahari, Phyto Heel Salve. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

En högeffektiv produkt för spruckna och nariga hälar. Djuptgående exfolierande egenskaper i kombination med återfuktande ingredienser.

Elizabeth Arden, Eight Hour Cream Skin Protectant. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Den legendariske Eight Hour Cream Skin Protectant er den universella skönhetskrämen som hjälper till att lindra mindre hudirritationer. Klassisk hudvård som återuppbygger, lugnar, skyddar och hjälper mot narig och torr hud.

L'Occitane, SHEA INTENSIVE FOOTBALM. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Silkeslena fötter! En intensivt vårdande fotkräm som vårdar och skyddar torra fötter. Den krämiga konsistensen tränger snabbt in i huden och ger en silkeslen känsla. Med hjälp av aktiva ingredienser lugnar och mjukgör denna kräm fötterna.

Babor, SPA Shaping Feet Smoothing Balm Cream. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Intensiv lindring och vård för torr, narig och sprucken hud på fötter men även till andra områden så som armbågar, händer och knän. Mjukar upp förhårdningar med salicylsyra och neutraliserar odörer. Mjukgörande oljor förebygger torr hud.

L:a Bruket, Fotcrème Patchouli/Peppermint. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Sheasmör och kokosolja skyddar och återfuktar torra fötter medan de eteriska oljorna pepparmynta, patchouli och lavendel har kylande, lugnande liksom mjukgörande och reparerande egenskaper.Doften är fräsch och kommer att lämna trötta fötter vitaliserade och mjuka.

The Chemistry Brand, Heel Chemistry. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Till skillnad från traditionella krämer för hälar, som fokuserar på att avlägsna hård hud, återfuktar Heel Chemistrys aktiva komplex topikalt den spruckna huden samtidigt som den återfuktar på djupet för att undvika hudhärdningscykeln. Innehåller marint komplex som kliniskt har visat sig förbättra hudstrukturen och återfuktningen, samtidigt som extrem torrhet motverkas.

Pedicare, Pedicare Fotvårdskit. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Pedicare Fotvårdskit innehåller det du behöver för mjuka och lena fötter. Pedicare Uppmjukande Fotbad är ett väldoftande bad för trötta fötter. Fotbadet mjukar upp förhårdnader och innehåller återfuktande ingredienser såsom karbamid och mjölksyra och milt rengörande tensider. Pedicare Intensivt Vårdande Fotkräm är en fotkräm som återfuktar på djupet, stärker, reparerar och vårdar under 24 timmar. Med naturligt fuktgivande ingredienser som karbamid och sheasmör som mjukar upp förhårdnader, motverkar torrhet och förebygger självsprickor.

Baby Foot, Moisture Foot Cream Extra Rich. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

En fuktgivande fotkräm med sheasmör. Baby Foot Foot Cream förhindrar hudoxidation, upprätthåller hudens elasticitet och smidighet, och har anti-aging effekt. De döda hudlagren på fötterna är mycket tjockare än någon annanstans och torkar därför snabbt ut. Sheasmör penetrerar djupt in i huden för att absorbera fukt och behålla det.Regelbunden fuktapplikation förhindrar död hud och säkerställer att huden är mjuk och smidig. Därför är det en bra vana att använda Baby Foot Foot Cream varje natt.

Scholl, Daily Care Foot Cream. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

För normal till torr hud. Scholls fotkrämer är särskilt utvecklade för huden på dina fötter. Kombinationen av vitamin B3 och vitamin E-komplex och PediCream™ ger fukt åt de tjockaste hudlagren.

CeraVe, SA Renewing Foot Cream. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

CeraVe SA Renewing Foot Cream är en fotcreme för mycket torr, sprucken och ojämn hud. Formulerad med salicylsyra, ceramider, ammoniumlaktat samt MVE-teknologi som kontinuerligt frigör återfuktande ingredienser i 24 timmar. Utan parfym.

Mer skönhet hos Svensk Damtidning:

Så lyckas du med pedikyren hemma – 16 tips

Peeling för kroppen – 10 bra produkter

12 bra tvålar att tvätta händerna med i vinter

Foto: TT