Ta hand om håret! 13 riktigt bra inpackningar

Ta hand om håret! 13 riktigt bra inpackningar

Ge ditt hår nytt liv med en bra inpackning. Vi tipsar om masker för torrt, behandlat hår men också för den som vill boosta håret med mer glans och volym.

Ibland kan det vara svårt att komma iväg till frisören. Tiden finns bara inte och du härvar på utan att riktigt ta hand om ditt hår. Då kan en riktigt bra hårinpackning göra susen.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?
Slå på ljud

Glans och vård med rätt hårinpackning

När du ger håret en behandling blir det inte bara glansigt. Med en bra inpackning slipper du tungt hår och får istället volym och stadga, samtidigt som du vårdar det.

Nedan har vi samlat de allra bästa inpackningarna just nu – inpackningar som vårdar ditt hår på djupet.

Moroccanoil, Restorative Hair Mask. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Moroccanoil Restorative Hair Mask är en återuppbyggande inpackning för kemiskt behandlat och skadat hår. Restorativ Hair Mask är avgörande för hår som är försvagat, skadat eller färgat. En 5-7 min vitaliserande behandling som snabbt bygger upp hår som är i behov av intensivreparation. Dess effektiva formula är rik på arganolja och vegetabiliska proteiner, vilket bidrar till att stärka och återuppbygga håret som är skadat av kemiska behandlingar eller överdriven styling med värme. Masken tillför protein till det försvagade håret, så håret blir starkare och vackrare än tidigare.

REF, Ultimate Repair Masque. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Skyddande behandling med botaniska extrakt speciellt utvalda för att bevara, stärka och ge glans åt färgat hår.

Oribe, Beautiful Color Masque. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Ge liv och lyster till håret med den senaste färgbevarande teknologin. Den här färgförbättrande och reparerande inpackningen är laddad med intensiv vård som stärker hårstrået och ger underbar glans, UV-filter som skyddar färgen och den senaste generationens biopolymerer för att motverka frissigt hår.

Shu Uemura, Muroto Volume Mask. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Muroto Volume är en hårvårdsserie speciellt utvecklad för att ge volym till platt och fint hår utan att tunga ner. Formulan ger långvarig volym och håret känns fylligare och luftigare. Vårdande och volymgivande inpackning vars formula ger mjukhet och långvarig volym. Håret känns fylligare, lätt och luftigt.

Kerastase, Nutritive Masque Intense Fine Hair. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Intensivt närande inpackning som vårdar fint och mycket torrt hår på djupet utan att tynga ner. Håret blir mjukt, smidigt och lätt att reda ut.

Sebastian Professional, Penetraitt Masque. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Penetraitt Masque är en kur som verkar intensivt utredande, reparerande och stärkande för hår som utsatts för värme eller kemiska behandlingar. Med färgskydd.

Living Proof, Restore Mask Treatment. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

En djupgående mask för torrt eller skadat hår. Ger ökad styrka och glans.Efter endast en användning är håret 20 ggr starkare med 95 % mindre skador på håret.

Joico, Defy Damage Protective Masque. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Lyxig och krämig intensiv behandling som återställer hårets styrka och fuktbalans. Förebygger och skyddar håret mot alla typer av dagligt slitage och skador samt lämnar håret otroligt mjukt, silkeslent och glansigt.

Kevin Murphy, Hydrate-Me.Masque. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

En reparerande och fuktgivande hårkur som gör håret mjukt och följsamt. Ger håret ny elasticitet och glans, tillför massor med fukt till både hår och hårbotten. Perfekt för frissigt, grovt eller färgat hår.

Maria Nila, Head & Hair Heal Masque. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Antiinflammatoriskt och hårväxtstimulerande inpackning. Piroctone Olamine och naturligt Aloe Vera-extrakt behandlar och förebygger mjäll och hårbottensproblem. Vitamin E, Apigenin och aminosyror stimulerar hårsäckarna vilket ger ökad hårproduktion. Oleanolic Acid motverkar håravfall. Applicera i nytvättat hår och låt verka i 5-10 minuter. Skölj ur och avsluta behandlingen med ett balsam. Upprepa behandlingen 1–2 gånger per vecka.

Davines, Essential Minu Hair Mask. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

En glansgivande och återuppbyggande mask som ger extra lyster och djup näring. Rik på quercetin, en kraftig aminosyra med en skyddande effekt på hårets struktur samt polyfenoler som skyddar hårfärgen.

SP, Luxe Keratin Restore Mask. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Luxe Keratin Restore Mask vårdar på djupet. Produkten förvandlar hårets struktur och tillför mjukhet utan att tynga ned.

Loreal, Elvital Dream Lengths Mask. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

En hårmask som reder ut trassligt hår. L’Oréal Elvital Dream Lengths Mask skyddar ditt hår mot att brytas.

Mer hår hos Svensk Damtidning:

14 vårdande shampoon som ger glans

15 bra produkter för dig som vill ha tjockare hår

Torrt och slitet hår? 8 prisvärda produkter

Foto: TT