Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charlotte Casiraghis underbara blinkning till mamma Caroline

02 jul, 2019, 13:00 
AvJohanna Lejon
Prinsessan Caroline och Charlotte Casiraghi
1978 gifte sig prinsessan Caroline med Philippe Junot. 41 år senare var det dottern Charlottes tur att växla ringar med sin Dimitri – i nästan en exakt likadan klänning som mamma Caroline bar.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I helgen var det dags för ännu ett kungligt bröllop – denna gång i södra Frankrike. På lördagen var det dags för en religiös ceremoni mellan prinsessan Graces barnbarn, Charlotte Casiraghi och hennes make, filmproducenten Dimitri Rassam. Ceremonien hölls vid Abbaye Sainte-Marie de Pierredon utanför St. Remy de Provence. Vigselgudstjänsten följdes sedan av en privat mottagning.

Det bar Charlotte Casiraghi vid sitt bröllop

Charlotte Casiraghi bar helvitt, en underbar klänning med volanger och skira broderade blommor signerad italienska Giambattista Valli. Känner ni igen klänningen förresten? Ja, nog är det en blinkning till den otroliga brudblåsa som Charlottes mor, prinsessan Caroline, bar för 41 år sedan, då hon 1978 gifte sig med Philippe Junot. Carolines klänning från 1978 var skapad av Marc Bohan för Christian Dior (alltså samma man som låg bakom vår svenska drottning Silvias bröllopsklänning).

Annons

Men, åter till bröllopet i helgen… Detta var alltså det andra bröllopet för paret, som ju hade en borgerlig ceremoni den 1 juni vid Monacos prinspalats följt av en mottagning på lyxhoteletl Villa la Vigie, där gästerna njöt av en galamiddag. Bruden bar då en stenfärgad brokadräkt från Saint Laurent. På mottagningen svidade hon om till vitt och lade även till mormor Grace Kellys Cartierhalsband med diamanter – en bröllopsgåva från prins Rainier när de, i sin tur, knöt äktenskapets band 1956.

Prinsessan Caroline, 1978.
Prinsessan Caroline, 1978.

Så träffades Charlotte Casiraghi och Dimitri

Charlotte, 32, har ju inte titeln prinsessan men är ändock nummer 11 i Monacos tronföljd. Hon och Dimitri, 37 år, har varit ihop sedan december 2016. De förlovade sig under en skidresa, i mars 2018. De har en son tillsammans, Balthazar, som föddes i oktober 2018. Charlotte har dessutom en äldre son, Raphael, 5, med skådespelaren Gad Elmaleh, medan Dimitri har en sjuårig dotter, Darya, från sitt tidigare äktenskap.

Charlotte Casiraghis brudklänning
Charlotte Casiraghis brudklänning vid den borgerliga ceremonien i juni – spets signerad Saint Laurent.

De gästade bröllopet

Gästerna under lördagens bröllop inkluderade Charlotte farbror, furst Albert II av Monaco, mamma prinsessan Caroline av Hanover, bröderna Andrea och Pierre, systern Alexandra samt brudgummens mamma, Carole Bouquet, en berömd fransk skådespelerska och modell som spelade i James Bond-filmen For Your Eyes Only 1981 och Netflix-serien La Mante 2017.

Att hålla den andra ceremonin i Provence är, också det, en hyllning till Charlottes mamma, som ju tog sina barn och flyttade dit från Monaco efter deras far Stefanos död 1990.

Foto: TT

Annons