Charlotte Casiraghis vackra hyllning till mormor Grace Kelly

Charlotte Casiraghi och Grace Kelly

Noterade ni att Charlotte Casiraghi bar ett mycket speciellt halsband då hon gifte sig med Dimitri Rassam? Det är prinsessan Graces gamla.

Från en brud till en annan! Från en generation till en annan! Från en mormor till ett barnbarn!

Monacos Charlotte Casiraghi, 32, dotter till prinsessan Caroline och barnbarn till prinsessan Grace (tidigare känd som Grace Kelly) bar ett mycket speciellt smycke runt halsen efter att hon i helgen gift sig med filmproducenten Dimitri Rassam.

Charlotte Casiraghi i klänning från Chanel

Charlotte Casiraghi i klänning från Chanel och halsband från Cartier.

Efter den borgerliga ceremonin på lördagen sågs Charlotte iförd ett underbart vackert diamanthalsband med en magisk – och smått rörande – historia. Samma Cartierhalsband, kallat The Diamond Tiara Necklace fick hennes mormor, Grace, som bröllopsgåva år 1956, då hon gifte sig med furst Rainier III.

Det fantastiska halsbandet består av tre rader briljant- och baguetteslipade diamanter fästa i ett hänge av platina. Och ser ni att även håret påminner om Graces? Charlotte vackra frisyr är fixad av den Parisbaserade stylisten John Nolle.

Grace Kelly 1956

Grace Kelly i samma halsband, 1956.

Det bar Charlotte Casiraghi vid sitt bröllop

Halsbandet var inte den enda hyllningen till Grace under bröllopsdagen. Också klädmässigt passade Charlotte på att ge mormor Grace en blinkning. Den spetsklänning som Charlotte Casiraghi bar vid den borgerliga vigseln var signerad Saint Laurent. I färg och i spets är den oerhört lik den outfit som Grace Kelly bar vid sin borgerliga vigsel 1956. Den klänningen, Graces klänning, designades av MGM-stylisten Helen Rose.

Charlotte Casiraghis brudklänning

Charlotte Casiraghis brudklänning – spets signerad Saint Laurent.

Den vita brudklänning som Charlotte bar vid festen, som ägde rum Villa La Vigie, är från modehuset Chanel.

Graces brudklänning

Graces brudklänning – spets signerad Helen Rose.

Foto: TT