Därför är Silvia och Madeleine så nära

Silvia Madeleine

Av alla sina barn står Silvia dottern Madeleine allra närmast. Och det finns en detalj som avslöjar deras nära band.

Det finns ett plagg som ligger drottning Silvia extra varmt om hjärtat. Det är stilfull vadderad jacka i äggskalskulör med svarta detaljer. Jackan kommer från Love Moschino och Silvia bär den flitigt. Kanske på grund av att historien bakom jackan är en smula speciell? Och rörande – inte minst! Vi såg den snygga jackan för första gången 2011, alltså närmare bestämt för nio år sedan. Men då satt den på en annan kunglighet: prinsessan Madeleine, drottningens egen dotter.

Silvia

Silvia i jackan 2019…

Om det var drottningens jacka redan då vet vi såklart inte säkert. Eller om Madeleine köpt den och sedan skänkt eller lånat den till mamma Silvia. Men nog är det roligt, och fint, att Madeleine och Silvia använder samma kläder? Det visar på deras speciella relation. Just detta drag kan nog många mammor (och döttrar!) känna igen: hur tonårsdottern botaniserar i mammas garderob – med eller utan tillåtelse.

Ofta har det ju varit så att Victoria lånat kläder av drottningen, exempelvis på Nobelfestligheterna förra året, då kronprinsessan Victoria bar mamma Silvias gamla Nina Ricci-blåsa i rosa och grönt. Men att det varit åt andra hållet – som i fallet med jackan – att mamma lånat av dotter är inte så vanligt.

Madeleine

… samma jacka som Madeleine bar 2011.

Frågan har dock kommit upp. När ELLEs Susanne Ljung intervjuade drottning i samband med hennes födelsedag frågade Susanne om inte Silvia skulle passa på att låna kläder av döttrarna – eftersom de lånar plagg av henne.

– Det var en bra idé, det ska jag föreslå! Jag tycker att det är väldigt roligt att tonårsdöttrar, i alla familjer, har sina egna tankar och åsikter om vad som passar och säger ”ska mamma verkligen ha det där på sig?”. Och plötsligt, ett antal år senare, visar det sig att ’jaha det går tydligen jättebra att ha på sig’. Det gör mig väldigt glad! Jag tycker bara det är fint att hon delar min smak, och tycker det är vackert och vill använda kläderna. Och att hon passar i dem. Bara en sådan sak!, sa Silvia i ELLE-intervjun.

Silvia och Victoria

Victoria har ofta lånat plagg från mamma Silvia, som här på Nobel 2018.

Det är förresten inte första gången Madeleine och Silvia haft på sig samma plagg. Kolla in den här roliga historien. 

Och förresten, den tunna dunjackan (i samma stil som den drottningen och Madeleine burit) är förstås helrätt i höst. Nedan tipsar vi om några eleganta köp.

Dunjacka från Busnel. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Marinblå jacka från Esprit (finns även i brunt). Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Jacka från Part Two. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Dunjacka från Busnel i vitt. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

Aprikos jacka från Saki. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

Dunjacka från Herno. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

Dunjacka HM

Dunjacka från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT