Därför bar hon grönt – allt om Elizabeths viktiga modeval

Därför bar hon grönt – allt om Elizabeths viktiga modeval
I helgen höll drottning Elizabeth ett hyllat tal till nationen. Och hon gjorde det iförd en grön klänning – ett högst medvetet val. Svensk Damtidning berättar varför!
Annons

Drottning Elizabeth höll, under söndagen, ett tv-sänt tal till det brittiska folket. I talet betonade hon att hon är medveten om att britterna genomgår en tid med svåra uppoffringar.

– En tid då livet rubbas i vårt land, ett avbrott som har bringat sorg till vissa, ekonomiskt svårigheter till många, och enorma förändringar i vardagen för oss alla, sa hon och lade till att de som isolerar sig skyddar de sårbara.

Annons

– Vi kommer att lyckas, slog hon fast och avslutade:

– We will meet again.

Drottningens tal var oerhört uppskattat – och hyllades världen över.24 miljoner britter tittade. En otrolig siffra som väl bäst sätts i sammanhang med det jultal som Elizabeth årligen håller och som brukar lokca strax under 8 miljoner tittare.

Annons

Det är tydligt att människor, i denna speciella tid, tycks behöva monarkin. Den har kommit att bli en slags stöttepelare. Något som förenar. Något som ger styrka.

Elizabeths gröna klänning

Drottning Elizabeth

Under sitt tal till nationen bar Elizabeth en grön klänning. Att drottningen väljer starka färger är ingen ovanlighet, det gör hon ofta – precis som många andra kungligheter. Anledningen?

“She needs to stand out for people to be able to say ‘I saw the Queen’”, har drottningens svärdotter, Sophie av Wessex, berättat.

Angela Kelly, drottningens stylist och kvinnan bakom många av monarkens klänningar, ligger bakom den gröna blåsan, knälång, med hög hals och lång ärm.

Och det finns en speciell tanke bakom den gröna färgen. Enligt psykologin symboliserar grönt kärlek och medkänsla.

Annons

“Green connects us to feelings of love and compassion and open heartedness, for ourselves, one another and the world we live in”, skriver Hello.

Också den brosch drottningen bar bär på ett särskilt budskap. Den går under namnet Queen Mary’s diamond and turquoise brooch. Elizabeth fick den i arv av Mary 1953, då hon dog. Men det dröjde ända till 2014 innan hon faktiskt bar den.

Men varför hade hon den då på sig under sitt tal i söndags? Jo, inom vissa kulturer är stenen turkos helig. Den sägs även ha helande egenskaper. Ett budskap som onekligen ger en extra dimension till drottningens viktiga ord om stöd och hopp.

Nedan har vi samlat de snyggaste gröna plaggen i butik just nu.

Ivy & Oak

Grön kavaj

Annons

Grön klänning

Grön topp

Ivy & Oak

Annons

Grön klänning från Lindex

Långärmad grön klänning från Lindex. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Wrapklänning

Topp

Blus

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Därför bar hon grönt – allt om Elizabeths viktiga modeval”

 1. Lydia skriver: 8 april, 2020

  Ni kan ju fundera varför kirurgerna bär grönt. Jo, för att den gröna färgen gör oss lugnade.


 2. Minica skriver: 9 april, 2020

  Green, the colour of my native Ireland,


 3. Ulla Schrödel skriver: 10 april, 2020

  En verkligt snygg 93-åring! Chapeau!!


 4. Bea skriver: 12 april, 2020

  Säkerligen många ”friska” 93-åringar som varit/är snygga om de har förmånen att ha heltidsanställd påkläderska frisör sminkös kock mm.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar