Därför bär Kate alltid väskan i vänster hand

Kate Middleton

Kungligheterna har mängder av knep att ta till då det kommer till mode. Ett av dem: att bära väskan i vänster hand.

Har du någonsin undrat varför hertiginnan av Cambridge nästan alltid bär väskan i vänster hand? Om du inte har lagt märke till det förut, kommer du garanterat att notera detta nästa gång du ser en bild på Kate.

Trots att Kate är högerhänt är det oerhört sällan vi ser henne med kuvertväskan eller clutchen i höger hand. Och hon är inte den enda kunglighet som kör med detta trick. Också mängder av andra kungliga kvinnor, och män, gör just på detta sätt. Men varför? Ja, brittiska Hello Magazine låter en etikettexpert reda ut det hela.

Kate clutch

Kate med clutchen i vänster hand.

Enligt etikettexperten Myka Meier finns det faktiskt en enkel förklaring bakom det hela, och den förklaringen har att göra med hälsningar. Kungliga sådana. Kate håller helt enkelt väskan i vänster näve för att ha högerhanden fri för hälsningar och handskak.

Myka delade denna info på sitt Instagramkonto förra året. Och hon valde att illustrera det hela med en bild på prinsessan Diana.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

”Royal Etiquette Hack: When entering a room or event, handbags or briefcases are held in the LEFT hand so that your right hand stays open to meet, greet and shake hands! Prince Charles does this too!”, skrev Mika.

Kate använder ofta sina kläder eller accessoarer för att göra olika typer av statements. Precis som sin svärmor, Diana, kommunicerar hon med sina plagg. Under lockdown i England, till följd av coronapandemin, utförde de kungliga de flesta av sina åtaganden med videosamtal, hertiginnan hittade dock ändå ett sätt att visa sin empati och sitt deltagande. Det var tydligt att hon, med sina kläder, ville markera en slags positiv inställning till nationen. Hon bar ofta färgglatt: rött, gult, blått och grönt.

Kate

Kate i videomöte.

Kate har också ofta valt att bära NHS-blått vid de tillfällen då hon har pratat med vårdpersonal eller deltagit i ”Clap For Our Carers”-rörelsen. En tydlig, men så elegant, markering!

Kate och familjen klappar händerna för den brittiska vårdpersonalen.

Vill du också ha en liten clutch eller mindre väska? Nedan har vi samlat ett antal snyggingar!

Väska från Stories

Väska från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (länk till & Other Stories)

Väska från Gucci. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Brun väska från Little Liffner. Läs mer och köp här.  (länk till Adtraction)

Mjuk clutch från KASTI Studios. Läs mer och köp här.  (länk till Adtraction)

Väska från svenska ATP Atelier (finns i fler färger). Läs mer och köp här.  (länk till Adtraction)

Clutch i läder från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (länk till & Other Stories)

Foto: TT