Detaljen i bilden visar – drottning Silvias beslut efter olyckan

Drottning Silvia är sedan en tid tillbaka på jobbet igen, efter den otäcka fallolyckan där hon fick frakturer i handleden. Nya bilder på drottningen visar hennes beslut om skadan.

Det var den 15 februari som hovet meddelade att drottning Silvia varit med om en fallolycka i hemmet. Fallet var så dramatiskt att hon fördes med ambulans till Danderyds sjukhus. Där kunde konstateras flera frakturer i hennes högra handled och drottningen gipsades, berättade Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet.

Drottningen döljer armen under en sjal.

Bilderna på drottningen har varit få – men på de som har publicerats ser man ett mönster. Drottning Silvia har tagit beslutet att på olika sätt dölja sin gipsade handled.

Drottning Silvias beslut efter fallolyckan

Under tisdagen invigde drottning Silvia till exempel konferensen "Sverige mot narkotika" genom ett digitalt tal. På kungahusets webbsida och Instagram publicerades då en bild från uppdraget. Där ser man Silvia dölja höger arm under en krämfärgad sjal som ligger draperad över drottningens axlar.

Samma sak har vi sett på tidigare bilder. Den första bilden på drottningen efter olyckan släpptes i samband med att hon tillsammans med kungen hade ett videomöte med Svenskt Näringsliv och fem representanter för den svenska läkemedelsindustrin. Drottningen dolde då gipset under en kofta.

Förra veckan kunde hovet dock bekräfta att gipset tagits av. Men helt fri är drottningen inte, Silvia har istället fått ett handledsstöd.

Sanningen är att drottningen hemmastil är väldigt rätt i tiden. De flesta av oss sitter ju hemma och jobbar just nu, med anledning av corona-pandemin. Och det är lätt att bli lite frusen efter många timmar stillasittande framför datorn.

Vi har samlat några favoritplagg att bära hemma – både till vardags och hemmajobb!

Bästa plaggen för vardag och hemmajobb!

Ribbstickad tröja från H&M, läs mer och köp här. (länk till Apprl) Matchande byxor finns för ett komplett set, läs mer och köp dem här (länk till Apprl).

Linnebyxor från Arket, läs mer och köp här. (länk till Arket) Matchande skjorta finns för komplett set, läs mer och köp den här. (länk till Arket)

Kashmirtopp från Soft Goat, läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Kofta från Kappahl, läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Ribbstickad klänning från H&M, läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Polotröja i kashmir från Soft Goat, läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Ribbstickad klänning från Arket, läs mer och köp här. (länk till Arket)

Kofta från Tiger of Sweden, läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

V-ringad slipover från H&M, läs mer och köp här. (länk till Apprl) Matchande byxor finns för komplett set, läs mer och köp dem här (länk till Apprl).

Kashmirbyxor från Arket, läs mer och köp här. (länk till Arket)

Kashmirkimono från Soft Goat, läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Kashmirtröja med tenniskrage fårn Soft Goat, läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Polotröja i kasmir- och ullmix från Arket, läs mer och köp här. (länk till Arket)

V-ringad tröja från Soft Goat, läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Mer mode och skönhet från Svensk damtidning:

Beautyprodukten Meghan använder varje dag – kostar 149 kronor

Kungligheternas favoritkjol är supertrendig i vår

Så får du Charlotte Perrellis lyxiga stil – enkla knepen