Dianas skilsmässobeslut avslöjat – efter 23 år

Dianas skilsmässobeslut avslöjat – efter 23 år
Diana gjorde sig känd för sin otroliga stil. Men det fanns ett modehus vars kläder hon slutade bära efter skilsmässan från prins Charles.
Annons

1981 gifte sig den då 20-åriga Diana Spencer med sin prins, Charles. Han var flera år äldre och äktenskapet började snabbt knaka i fogarna. Charles hjärta tillhörde en annan, det tillhörde Camilla Parker Bowles, den kvinna han haft en romans med några år tidigare.

Annons

Och det var också Camilla Parker Bowles som blev anledningen till att paret, 13 år efter bröllopet, separerade. Charles och Camilla hade haft en affär bakom Dianas rygg.

1996 gick det kungliga parets skilsmässa igenom. Diana förlorade sin prinsesstitel – men hon vann sin frihet. Tyvärr fick hon inte njuta av den så länge. Sensommaren 1997 omkom Diana i en bilolycka, blott 36 år gammal.

Annons

Diana sörjdes av en hel värld. Under åren hade hon blivit oerhört älskad och omtyckt. Hon var en helt ny typ av kunglighet, hon vågade närma sig människor på ett sätt som prinsessor inte gjort tidigare. Diana blev folkets prinsessa.

Förutom att Diana hade vunnit det brittiska folkets, ja hela världens, hjärta så var hon också beundrad. Inte minst för sin stil och sina kläder. Hon kommunicerade ofta med hjälp av det hon hade på sig. Vi minns väl alla den så kallade ”revenge dress”, den lilla svarta, som hon bar då Charles, via medierna, erkänt sin otrohet. Dianas svarta blåsa skickade en tydlig signal till både exet och till världen. Den tycktes säga: ”jag är smashing. Såhär ser jag ut. Jag är stolt över mig själv och nu gör jag vad jag vill!”

Dianas stil förändrades alltså en hel del i och med uppbrottet från prins Charles. Diana behövde inte längre hålla sig till det kungliga protokollet, i alla fall inte lika stenhårt. Hon blev säkrare i sin look.

Det finns ett modehus som Diana slutade använda efter skilsmässan från prinsen av Wales. Men inte för att det var för strikt eller så. Det hela har en helt annan orsak.

Annons

Modehuset Diana slutade använda plagg ifrån var Chanel. Och det hela berodde på namnet. Chanel, med C i början. Diana kunde helt enkelt inte stå ut med att C:et, som ofta är framträdande på Chanels plagg och accessoarer påminde henne om C:et i Camilla Parker Bowles namn.

Chanels plagg pryds dessutom ofta dubbla C. Alltså CC, som i Camilla och Charles. Den synen stod inte Diana ut med.

– Nej, jag vägrar bära dubbla C, ska Diana ha sagt vid ett tillfälle. 

Gillar du Chanel? (reklamlänk via Apprl) Då måste du kolla in väskorna nedan:

Annons

Annons

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Dianas skilsmässobeslut avslöjat – efter 23 år”

  1. Anna skriver: 10 augusti, 2020

    Och Cartier också antar jag…? “Prinsessan som hatade bokstaven C”…det låter som en barnbok och det är väl på den nivån vi befinner oss.
    Allvarligt talat – varför skriva artikel på artikel om en död kvinna? Det är inte heller några sakliga reportage av allmänintresse utan ett evigt rotande i hennes privatliv med en massa meningslösa spekulationer.
    Är det Harry och Meghans utspel på senare tid som triggat detta förnyade intresse för Diana? I så fall är det dags att låta henne vila i frid, och samtidigt respektera H och M:s önskan att bli lämnade i fred.


  2. katya skriver: 10 augusti, 2020

    Anna: I feel quite certain that there are millions of people, especially Britons, who would truly “respect” M & H’s “wish to be left in peace” but it is rather difficult to do so when The Tiresome Twosome are trying so hard to remain in the public eye, from lecturing the public on how hateful the press is while at the same time informing the press of details of their ongoing legal case (the latter may just rebound on them, financially, in a devastating manner)!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar