Dianas skilsmässobeslut avslöjat – efter 23 år

Diana gjorde sig känd för sin otroliga stil. Men det fanns ett modehus vars kläder hon slutade bära efter skilsmässan från prins Charles.

1981 gifte sig den då 20-åriga Diana Spencer med sin prins, Charles. Han var flera år äldre och äktenskapet började snabbt knaka i fogarna. Charles hjärta tillhörde en annan, det tillhörde Camilla Parker Bowles, den kvinna han haft en romans med några år tidigare.

Och det var också Camilla Parker Bowles som blev anledningen till att paret, 13 år efter bröllopet, separerade. Charles och Camilla hade haft en affär bakom Dianas rygg.

1996 gick det kungliga parets skilsmässa igenom. Diana förlorade sin prinsesstitel – men hon vann sin frihet. Tyvärr fick hon inte njuta av den så länge. Sensommaren 1997 omkom Diana i en bilolycka, blott 36 år gammal.

Diana sörjdes av en hel värld. Under åren hade hon blivit oerhört älskad och omtyckt. Hon var en helt ny typ av kunglighet, hon vågade närma sig människor på ett sätt som prinsessor inte gjort tidigare. Diana blev folkets prinsessa.

Förutom att Diana hade vunnit det brittiska folkets, ja hela världens, hjärta så var hon också beundrad. Inte minst för sin stil och sina kläder. Hon kommunicerade ofta med hjälp av det hon hade på sig. Vi minns väl alla den så kallade ”revenge dress”, den lilla svarta, som hon bar då Charles, via medierna, erkänt sin otrohet. Dianas svarta blåsa skickade en tydlig signal till både exet och till världen. Den tycktes säga: ”jag är smashing. Såhär ser jag ut. Jag är stolt över mig själv och nu gör jag vad jag vill!”

Dianas stil förändrades alltså en hel del i och med uppbrottet från prins Charles. Diana behövde inte längre hålla sig till det kungliga protokollet, i alla fall inte lika stenhårt. Hon blev säkrare i sin look.

Det finns ett modehus som Diana slutade använda efter skilsmässan från prinsen av Wales. Men inte för att det var för strikt eller så. Det hela har en helt annan orsak.

Modehuset Diana slutade använda plagg ifrån var Chanel. Och det hela berodde på namnet. Chanel, med C i början. Diana kunde helt enkelt inte stå ut med att C:et, som ofta är framträdande på Chanels plagg och accessoarer påminde henne om C:et i Camilla Parker Bowles namn.

Chanels plagg pryds dessutom ofta dubbla C. Alltså CC, som i Camilla och Charles. Den synen stod inte Diana ut med.

– Nej, jag vägrar bära dubbla C, ska Diana ha sagt vid ett tillfälle. 

Gillar du Chanel? (reklamlänk från Apprl) Då måste du kolla in väskorna nedan:

Svart väska från Chanel. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Röd väska från Chanel. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Tote i creme från Chanel. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Fler Chanelväskor finner du här! (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT