Dolda hyllningen i Victorias senaste outfit

Victoria i Andiata

Victoria besöker Finlandsinstitutet och citerar Tove Jansson. Dessutom bär hon finsk design – från topp till tå!

Måndagen den 2 december närvarade kronprinsessan vid seminariet Har vi plats för plast i en hållbar framtid? på Finlands­institutet i Stockholm. Vid ankomsten till Finlandsinstitutet togs kronprinsessan emot av Anders Eriksson, direktör Finlandsinstitutet och Tove Ahlström, VD Global Utmaning.

Därefter inledde kronprinsessan med ett tal där hon, bland annat, sa:

”Det är mycket som förenar Sverige och Finland. Vi har vår historia, vår kultur, vårt geografiska läge. Vi har släkt- och vänskapsband som knyter oss samman.

Men jag undrar ibland om inte den starkaste länken står att finna i naturen. I de djupa skogarna och det vidsträckta havet. De förenar oss både rent fysiskt – och mentalt.

Kanske är det därför vi svenskar förstår så väl vad Tove Jansson beskriver i Sommarboken? Vi har sett hur Östersjön kan glittra ”en tidig, mycket varm morgon i juli”.

Ni finländare vet hur skuggorna faller när det skymmer i Astrid Lindgrens rövarskogar.”

Victoria

Victoria i kappa, blus och byxor från Andiata.

Det bar Victoria på seminariet om plast

Victoria satsade på återbruk under måndagens seminarium. Hon bar blus och byxa från Andiata, som vi senast såg under hennes och Daniels resa till Bosnien och Hercegovina i höstas. Även kronprinsessans kappa är från Andiata. Victorias modeval var oerhört väl planerat. Andiata är nämligen ett finskt märke. Passande, eftersom Finland stod i centrum denna dag.

Kronprinsessan Victoria är oerhört förtjust i denna djupa burgundyfärg. Hon har flera plagg i samma kulör i sin kungliga garderob.

Gillar du Victorias look? Nedan finner du en liknande outfit:

Kappa från Ganni. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Vinröd blus

Vinröd blus från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Byxor från Day

Vinröda byxor från Day Birger et Mikkelsen. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT