Dolda kärlekshyllningen på nya fotot

Det nya fotot på kronprinsessparet innehåller en dold kärleksblinkning till bröllopet 2010. Ser du den?

Under måndagen släpptes ett stort antal nya foton på vårt vackra kronprinsesspar, Victoria och Daniel.

Fotona är tagna av Elisabeth Toll, en prisbelönt fotograf som kanske mest är känd för sina otroliga modebilder, som bland annat synts i ELLE.

Fotograferingen ägde rum i Gustav III:s paviljong på Haga. Gustav III:s paviljong på Haga hör till Sveriges främsta prov på den sengustavianska stilen.

På ett av fotona syns kronprinsessan Victoria och Victoria posera på den vackra gröna gräsmattan utanför paviljongen. Kronprinsessan bär det vackra Stråldiademet, som också kan förvandlas till halsband.

Stråldiademet, ett av kronprinsessans absoluta favoritdiadem, kom till Sverige med Victoria av Baden som, i sin tur, fick det i bröllopsgåva år 1881 – av sina föräldrar. Det gnistrade diademet består av inte mindre än 47 strålformade diamanter i massor av olika storlekar.

Victoria och Daniel

Drottning Victoria skrev, enligt uppgift, in i sitt testamente att diademet i första hand ska bäras av Sveriges kronprinsessa, men det finns flera andra som också haft på sig det, exempelvis drottning Silvia, prinsessan Lilian, prinsessan Christina och prinsessan Margaretha. Stråldiademet är faktiskt det diadem som har burits av flest medlemmar i Kungahuset.

I kronprinsessans öron dinglade Epålettörhängena, de örhängen som Victoria bar, första gången, dagen innan bröllopet med Daniel 2010.

Och det finns fler blinkningar till bröllopet för tio år sedan. Skorna, exempelvis! De skor kronprinsessan bär på en de nytagna bilderna av Elisabet Toll är signerade Roger Vivier, den man som också skapade hennes brudskor, de skor hon hade på sig den 19 juni 2010. Se fler av Rogers fantastiska skoskapelser här.  (reklamlänk från Apprl)

Vilken subtil och smakfull kärlekshyllning, inte sant?

Och ja klänningen då, den vackert midnattsblå – den kommer från H&M. Här finner du den! (reklamlänk från Apprl)

Är klänningen för smällig för dig? En hel rad andra härliga plagg från samma kollektion, Conscious Exclusive, finner du här! (reklamlänk från Apprl)

Foto: Elisabeth Toll/Kungliga Hovstaterna