Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottningens oväntade beslut – därför vägrar hon: "Chockar många"

25 apr, 2021, 07:00 
Josefin Grunér

Drottning Letizia har gjort ett, för många, oväntat val – och hyllas. Så här får du hennes trendiga look.

Annons

På senare tid har det blivit en allt större trend att inte färga sitt hår när det börjar dyka upp gråa hårstrån – utan istället omfamna dem. Helt rätt, tycker vi!

Utomlands har vi bland annat sett trenden hos Meryl Streep, 71, och Diane Keaton, 75. Och här hemma i Sverige har bland andra TV4-sportens programledare Maud Bernhagen, 51, valt att rocka den silvriga looken.

– Det var mest för att testa, och kolla hur det blev. Jag tycker mig se det rätt mycket, att det har blivit trendigt med grått hår. Men det kanske är för att jag har börjat titta på det för att det blivit aktuellt för en själv. Det är så otroligt snyggt på andra, så jag kände äh, jag kör, har hon berättat för Femina.

Maud Bernhagen tröttnade på att färga håret.

Bilden visar drottningens oväntade val

Bland kungligheter är trenden ännu inte så vanlig. Därför var det för många oväntat när det dök upp bilder på drottning Letizia av Spanien, 48, där det syntes att hon vägrar färga sitt hår. Utan istället stolt visade upp sina grå slingor.

Annons

"Drottning Letizia chockar många med sitt gråa hår", skriver spanska Hola, och fortsätter:

Vackra drottning Letizia omfamnar sin naturliga hårfärg.

"Drottningen har grått hår och bryr sig inte. Det är uppfriskande, att hon som vanligtvis är så fulländad i sitt utseende låter sin naturliga hårfärg skina igenom".

Men grått hår kräver också det lite kärlek. Håret blir grått på grund av att melanocyter, som tillverkar kroppens pigment, slutar att förse hårstråna med färg. Samtidigt ändrar håret sin textur, och blir torrare, skörare och mer frissigt. Så här tar du hand om ditt gråa hår på bästa sätt.

Annons

Styla ditt gråa hår – bästa produkterna:

Precis som blont hår är grått hår lite känsligt för missfärgningar från till exempel vatten eller luftföroreningar. För att undvika att håret drar mot gult är det därför bra att använda silverschampo då och då. Maria Nila har en serie bra produkter för just detta, läs mer och köp här. (reklamlänk)

Redken har en hårvårdsserie för dig med naturligt grått hår. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Även sol kan missfärga ditt hår. Därför är det viktigt att inte bara använda solskydd i ansiktet och på kroppen, utan även i håret! Loréal har en smidig spray berikad med UV-filter och Aloe Vera, läs mer och köp här. (reklamlänk)

Hårmask med solskydd från Paul Mitchell, läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

När håret blir grått ändrar det sin textur och blir mer torrt och sprött. Därför behövs fukt, fukt, fukt. Vårda längderna och topparna med olja. Moroccanoil Light Treatment är speciellt framtagen för fint, torrt hår som är färgbehandlat. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Det är också bra att unna håret fukt genom inpackning. Hyllade Olaplex No.3 används en gång i veckan och reparerar, stärker och skyddar håret på djupet. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Kevin Murphy har en vårdande glansbehandling som förstärker gråa nyanser, och tar bort gula toner. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Kom ihåg värmeskydd! Eftersom grått hår är skört blir det extra viktigt med värmeskydd när du fönar, lockar eller plattar. Dessutom kan även värme missfärga ditt hår, och göra det gulare. Björn Axen har ett lätt värmeskydd som även ger håret stadga, läs mer och köp här. (reklamlänk)

Foto: TT

Mer mode och skönhet från Svensk damtidning:

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 16?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 16?
Annons