Drottningens viktiga ord om barnen – direkt från Stenhammar

Drottning Silvia
Drottning Silvia har ett viktigt budskap hon vill sända ut nu under dessa corona-tider. Vilket? Tänk på barnen!
Annons

Kungen har talat. Nu är det drottningens tur att sända ut sitt budskap. Och då är det barnen som står i fokus. Under gårdagen talade drottning Silvia av Sverige direkt från Stenhammar. Via Childhoods sände hon ut ett meddelande.

Annons

– Jag tänker på barnen, sa drottningen och fortsatte:

– I den speciella situation vi nu befinner oss i är barn ännu mer utsatta och sårbara än vanligt. Kanske inte för själva coronasmittan, men för dess kosekvenser. Jag vänder mig till dig som är vuxen. Jag vill be dig att se, verkligen se, alla barn som finns i din närhet. Kanske är barnet utsatt för de vuxnas oro inför en oviss framtid? Kanske är barnet utsatt för våld och missbruk i hemmet. Kanske är barnet utsatt för övergrepp eller grooming på internet. Fråga dem hur mår du? Finns det något du oroar dig över. Vill du berätta?

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Covid-19 är visst farligt för barn – ett viktigt budskap till alla vuxna från Childhoods grundare Drottning Silvia. Läs mer om hur du kan vara en trygg vuxen för dina och andras barn via länken i vår bio och se hela videon på vår Facebook-sida ❤️ #worldchildhoodfoundation #bryttystnaden

Ett inlägg delat av World Childhood Foundation (@worldchildhoodfoundation)

Annons

Childhood har skapat en sida på sin sajt särskilt för covid-19, ett virus, en sjukdom, som visst är farlig för barn – men på ett annat sätt. Sidan finner du här. 

Drottningens budskap är starkt – och viktigt. Som mamma till tre barn, och med en lång erfarenhet av att arbeta med utsatta barn och unga, vet hon sannerligen vad hon talar om. Men låt oss vara ytliga en stund och fokusera på det kungliga modet…

Under videomeddelandet från Stenhammar bar Silvia en vit blus och en rutig dräktjacka. Stilen är en smula annorlunda än den hon brukar ha, vilket är naturligt eftersom drottningen, precis som många av oss andra, arbetar hemifrån.

Vill du ha drottningens look? Nedan finner du plaggen att satsa på!

Annons

Blus

Rutig kavaj

Foto: TT, Childhood

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Drottningens viktiga ord om barnen – direkt från Stenhammar”

 1. charlotte skriver: 15 april, 2020

  Just därför är det bra att Sverige inte har stängt skolorna. Skolan är kanske den fristad barnen behöver om de utsätts för hot och våld i hemmen. Mat kanske inte heller finns hemma, i skolan får barnen ett mål mat om dagen. Detta är ett stort problem i Sverige där det inte finns någon vuxen i hemmet på dagtid.


 2. Gunilla skriver: 15 april, 2020

  Men snälla, blanda inte in kläder i detta!


 3. Ingrid skriver: 15 april, 2020

  Skönt att se Silvia som hon verkligen ser ut och inte gala.
  Daniel nästa?


 4. Fundering skriver: 15 april, 2020

  Tack drottning Silvia. Så oerhört viktigt meddelande!


 5. PernillaA skriver: 15 april, 2020

  Tanken är god men vilket barn berättar för en främmande människa om sina problem och man ska ju som barn inte tala med främmande människor ; att hålla ögonen öppna som vuxen är en bra idé men om man upptäcker att något inte stämmer ska man kontakta polis och socialen så barnen får hjälp;
  Gillar ändå att drottningen uppmärksammar


 6. ma skriver: 15 april, 2020

  Vår Drottning Silvia är en klok ock omtänksam Drottning. Vi får vara glada över vårt KungaPar.


 7. Elna skriver: 15 april, 2020

  Charlotte håller med


 8. Minna skriver: 15 april, 2020

  Sverige har en kung som har ingen politiska makt.Varför behöver man sådant statschef???


 9. Leo skriver: 16 april, 2020

  Verkligen viktigt med barnen!


 10. Angelika skriver: 17 april, 2020

  Nu har även Silvia kommit till tals, när ska de övriga ingifta tala till oss?

  Silivia har gjort bra saker för barn i sina privata engageman, Silvia hemmet, Childhood mm. Men när jobbar hon fö Sverige. Hennes dotter jobbar också med privat välgörenhet och sällan för Sverige Den enda som just nu gör en riktig insats är väl Sofia, som på riktigt jobbar i vården, iklädd sjukhuskläder och inte i några dyra o moderiktiga outfits.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar