Drottningens viktiga ord om barnen – direkt från Stenhammar

Drottning Silvia

Drottning Silvia har ett viktigt budskap hon vill sända ut nu under dessa corona-tider. Vilket? Tänk på barnen!

Kungen har talat. Nu är det drottningens tur att sända ut sitt budskap. Och då är det barnen som står i fokus. Under gårdagen talade drottning Silvia av Sverige direkt från Stenhammar. Via Childhoods sände hon ut ett meddelande.

– Jag tänker på barnen, sa drottningen och fortsatte:

– I den speciella situation vi nu befinner oss i är barn ännu mer utsatta och sårbara än vanligt. Kanske inte för själva coronasmittan, men för dess kosekvenser. Jag vänder mig till dig som är vuxen. Jag vill be dig att se, verkligen se, alla barn som finns i din närhet. Kanske är barnet utsatt för de vuxnas oro inför en oviss framtid? Kanske är barnet utsatt för våld och missbruk i hemmet. Kanske är barnet utsatt för övergrepp eller grooming på internet. Fråga dem hur mår du? Finns det något du oroar dig över. Vill du berätta?

Childhood har skapat en sida på sin sajt särskilt för covid-19, ett virus, en sjukdom, som visst är farlig för barn – men på ett annat sätt. Sidan finner du här. 

Drottningens budskap är starkt – och viktigt. Som mamma till tre barn, och med en lång erfarenhet av att arbeta med utsatta barn och unga, vet hon sannerligen vad hon talar om. Men låt oss vara ytliga en stund och fokusera på det kungliga modet…

Under videomeddelandet från Stenhammar bar Silvia en vit blus och en rutig dräktjacka. Stilen är en smula annorlunda än den hon brukar ha, vilket är naturligt eftersom drottningen, precis som många av oss andra, arbetar hemifrån.

Vill du ha drottningens look? Nedan finner du plaggen att satsa på!

Blus

Blus med krage från Arket. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Rutig kavaj

Rutig kavaj från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Foto: TT, Childhood