Efva Attling om sina bästa skönhetsprodukter

Efva Attling

Hon började som fotomodell, sångerska och dansare, men vi känner henne som Sveriges främsta smyckesdesigner. För tidningen ELLE har Efva Attling, 67, berättat mer om sin skönhetsrutin.

En dynamisk multikreatör utan like vars stilsäkra design förgyller livets viktigaste stunder. Hon har skapat ett helt kreativt universum präglat av kärlek, passion och positiva budskap. Samtidigt som hon placerat svensk smyckesdesign på den internationella kartan. 

Så löd motiveringen när Efva Attling fick utmärkelsen Årets hederpristagare på ELLE-galan 2018.

– Det betyder att det jag har gjort de senaste 22 åren, eller kanske i hela mitt liv med mode, är superuppskattat. Sedan betyder det förstås att alla jag jobbar med kan sträcka på sig lite extra och känna att ”wow vi jobbar med det här, vi jobbar med Efva”, sa Efva själv efter att hon fått beskedet om priset.

Efva Attling på NK-galan

Efva Attling på NK-galan 2018.

Efva Attling om sin stora garderob

Efva Attling började sin karriär som fotomodell. Intresset för mode och stil finns där – hela tiden. Hemma bär hon helst kashmir men på röda mattan är det klänning som gäller.

Så, hur stor är egentligen hennes garderob?

– Jättestor! Med mycket skor. Jag har en walk in closet där jag har en stor del och Eva (Efva Attlings fru Eva Dahlgren reds. anm.) har en mindre, haha…

Efva Attling om sina bästa skönhetsprodukter

Efva Attling är ett välkänt ansikte i vimlet. Och hon är alltid lika snygg. Det röda läppstiftet har blivit hennes signum, men vilka andra produkter använder hon? I en intervju med ELLE har hon avslöjat en del.

– Man kan aldrig ha för många skor eller för många läppstift! Jag har säkert 25–30 stycken. För att läppstiftet ska sitta på plats har jag först Laura Merciers Anti-feather lip pencil, sen en konturpenna från Mac i tonen Sherry. Diors Rouge Dior i Nr 999 har den perfekta röda tonen, och deras matta Rouge Dior liquid sitter som ett berg. Jag börjar med den, och om läpparna blir för torra bättrar jag på med läppstiftet Rouge Dior Nr 999.

Läpp-penna från Laura Mercier

Laura Merciers Anti-feather lip pencil. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Läppstift från Dior

Diors Rouge Dior i Nr 999. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

För ELLE-berättar Efva om sina första beautyminnen – doften Shalimar som hennes mamma bar. Den är inspirationen till hennes egna parfym Amor vincit omnia (reklamlänk från Apprl) (kärleken övervinner allt).

Shalimar

Shalimar från Guerlain. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Parfym från Efva Attling

Amor vincit omnia från Efva Attling. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Efva Attling berättar vidare för ELLE om skönhetsprodukterna som revolutionerat hennes rutin.

– Jag har använt tre produkter från Sensai i över 30 år: emulsion, rengöring och mascaran 38°. I dag har jag hittat nya spännande produkter från svenska Verso som gett fina resultat, och också ser snygga ut på badrumshyllan. När det gäller naglar älskar jag att fixa dem själv, det är som en terapistund. Jag brukar använda Essies baslack, sen oftast min favorit från Chanel, Le vernis i tonen Origandi, eller Christian Louboutins nagellack i Tutulle. Sen avslutar jag med det revolutionerande överlacket Seche Vite – vem kan leva utan det?

Sensai mascara

Mascara från Sensai. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Överlack

Överlack från Seche Vite. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Efva Attling avslöjar för ELLE vilka tre produkter som är hennes ”räddare i nöden”.

– Sensai Luminous sheer foundation; jag mixar ljus och varm beige för att få en perfekt ton. Pixis Multibalm i Baby petal som är både rouge och för läppar, och Anastasias Brow definer i Taupe.

Sensai Foundation

Sensai Luminous sheer foundation. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Pixi multibalm

Multibalm från Pixi. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Anastasia Brow definer

Anastasia Brow definer i TaupeLäs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Efva Attling berättar i ELLE om produkterna hon använder morgon och kväll.

– Först ett serum, Hydration serum från Verso, efter det Sensai Cellular performance emulsion och därefter Dior Dreamskin som primer. När jag lyxar till det tar jag en ansiktsmask, Intense facial mask från Verso. På kvällen blir det tvätt med Sensai Milky soap, sen en Biologique Recherche-crème som är bra för mig som solat mycket.

Serum från Verso

Hydration serum från Verso. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Sensai milk

Sensai Milky soap. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Läs en stor intervju med Efva Attling här!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: