Emilia de Poret och Ebba von Sydow om sina skönhetsfavoriter

Emilia de Poret och Ebba von Sydow
I två intervjuer med modemagasinet ELLE har ”Säker Stil”-duon, Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret, listat sina favoritprodukter då det kommer till hudvård, smink och annan beauty. Vi har koll på var du hittar några av produkterna!
Annons

För fyra år sedan, 2015, såg Ebba Kleberg von Sydows och Emilia de Porets, gemensamma bok Säker Stil (reklamlänk via Apprl) dagens ljus. Duon hade mött varandra i samband med att de fått sina första barn, Ebbas Marianne och Emilias Electra. De rullade vagn tillsammans – ofta klädda nästan exakt likadant: i mjuka kostymbyxor, en vit skjorta och en värmande stickad tröja.

Annons

– Vi pratade om varför vi klär oss som vi gör. Klädsjälvförtroende, att vara trygg och snygg. Att spara tid! Hur kläder kan underlätta i vardagen. Och att man måste hitta knepet för att inte bli stående så länge i garderoben på morgonen, har Ebba tidigare berättat för Svensk Damtidning.

Emilia de Poret i Paris
Emilia de Poret under Paris Fashion Week.

Ebbas och Emilias podcast

Ur den dialogen föddes alltså konceptet Säker Stil, för det är just ett koncept – boken (i dag böckerna (reklamlänk via Apprl) … ja, det har blivit fler!) är bara en del av det hela. Hur bygger man upp en garderob man trivs i, en stil man trivs i? Vilka plagg behöver man, vilka accessoarer? Hur ska man tänka när man shoppar på rea – när man handlar långsiktigt? Allt detta, och givetvis mycket mer, handlar Säker Stil om.

Annons

Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret driver också podcasten Säker Stil, en podd som varje vecka bjuder på både personliga betraktelser direkt från deras liv och på modespaningar från världen i stort. Detta blandas med humor, starka känslor och massvis av härliga tips.

Ebba Kleberg von Sydow
Ebba Kleberg von Sydow på invigningen av nya Nationalmuseum, 2019.

Säker Stil-duons bästa skönhetsknep

Och på tal om tips… I två nummer av modemagasinet ELLE har Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret listat några av sina favoritprodukter. Vi har valt att lyfta en handfull av dem – och vi vet var du hittar dem.

Ebba berättar om den första skönhetsprodukten som hon använder på morgonen.

– I duschen använder jag Sensais Silky purifying foaming facial wash som jag älskar och för kroppen Estelle & Thilds ekologiska tvål Fresh sparkling citrus bloom body wash.

Sensai

Annons

Sensais Silky Purifying Foaming Facial Wash. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Estelle & Thild

Estelle & Thilds ekologiska tvål Fresh sparkling citrus bloom body wash. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Ebba Kleberg von Sydow har ett fantastiskt hårsvall. För ELLE berättar hon hur hon tar hand om det.

– En favorit är Lernberger Stafsing Leave in treatment BB cream, brukar till och med ta pyttelite i barnens hår efter hårtvätt. De får låna lite av mammas ”finaste hårkräm” och är alltid så nöjda med detta att jag får kamma ut håren utan protester. En bra hårborste är också ett måste, har kört med Mason Pearson (reklamlänk via Apprl) sedan jag var tonåring.

Lernberger

Lernberger Stafsing Leave in treatment BB cream. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Annons

Vidare berättar Ebba för ELLE om produkten hon alltid har i handväskan.

– Elizabeth Ardens Eight hour cream som jag smörjer både nagelbanden och läpparna med. Och Bobbi Browns transparenta puder Sheer finish loose powder, det är mirakelbra och ger på två sekunder en perfekt finish.

Eight Hour Cream

Elizabeth Ardens Eight hour cream. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

När det kommer till doft då? För ELLE berättar Ebba vad hon föredrar.

– Tillfälliga romanser i form av vackra flaskor – som senaste tillskottet i mitt badrum, Marc Jacobs Pear – kan jag aldrig motstå. Men sedan faller jag alltid tillbaka till favoriter som Philosophys Amazing grace (reklamlänk via Adtraction) och partyfavoriten Black opium av YSL.

Pear från Marc Jacobs

Annons

Emilia de Poret, i sin tur, berättar för ELLE om hennes måste.

– Jag är besatt av By Terrys Baume de rose (reklamlänk via Apprl) . Detta legendariska läppbalsam görs nu även i olika fina färgnyanser, Baume de rose nutri-couleur.

Bästa handkrämen är signerad Clarins.

– På nattduksbordet har jag alltid en handcrème, helst Clarins Age control. Jag tycker om att vakna med mjuka händer.

Clarins

Annons

Det allra första Emilia använder på morgonen är dock en särskild tandkräm.

– Det första jag gör när jag vaknat är att borsta tänderna med min favorittandkräm, Marvis Whitening mint. Den är inte bara bra för tänderna utan också snygg att ha framme i badrummet!

Marvis mint

Tandkräm från Marvis, Whitening mint. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Emilia de Poret och Ebba von Sydow om sina skönhetsfavoriter”

 1. Emma skriver: 1 september, 2019

  Tandkrämen innehåller inte fluor, visst är det snygg förpackning men den skyddar inte tänderna.


  1. konsttanten skriver: 2 september, 2019

   emma: Helt rätt, men …man skall fluorskölja tänderna morgon och kväll, samt innan man dricker vin, och då kan tandkrämen egentligen vara utan fluor.


 2. Marie skriver: 2 september, 2019

  “Allting går att sälja med mördande reklam…” här är ett tips, helt gratis, från mig: klä dig som du vill! Strunta i förstå-sig-på:are som “i samarbete med…” det ena och det andra svindyra klädmärket vill pracka på dig saker som “de inte kan vara utan, som är ett måste i garderoben, som gör dig stilsäker…”. Stilsäker för vem? Lever du ett liv där du representerar och sitter i möten, har du säkert redan slopat de slitna jeansen och den slappa T-shirten, lever du ett liv där du jobbar med barn, har du säkert just dessa plagg i din garderob. Det hela handlar om sunt förnuft och om du ständigt jagar efter saker som dessa reklampelare rekommenderar, blir din stil aldrig din egen.


  1. ananas skriver: 2 september, 2019

   Marie
   👍 flera gånger


 3. Mon skriver: 2 september, 2019

  Marie, så kloka ord. Instämmer. Jag har kört min egen, sparsmakade men icke trista stil i många år. Känner mig trygg och nöjd och fin med det. Detta är bara reklam dessa damer blir betalda för att göra.


 4. IngridR skriver: 2 september, 2019

  Marie
  Det vettigaste jag läst på länge! Irriterar mig oerhört på dessa ”influencers” som blivit tokgiriga! Och förundrar mig över deras följares brist på eget omdöme!


 5. Mon skriver: 2 september, 2019

  Konsttanten, när man har sköljt med flour bör man inte äta eller dricka någonting de närmaste två timmarna. Lämpligast är att flourskölja efter måltid.


  1. konsttanten skriver: 3 september, 2019

   Mon: Ja, två timmar…man skall inte småäta/dricka, så ok. Nu är ju fluor inte nyttigt att svälja, så fluortuggemi/tabletter, är jag starkt emot….inväntar larmrapporter om det!


 6. Desirée skriver: 3 september, 2019

  Marie, håller med helt! Lyssnade på denna pod EN gång, aldrig mer! Såå barnslig! Jag har också min egen stil, struntar i alla dessa influencers som tjänar grova pengar på detta, och vad andra har på sig. Jag klarar utmärkt själv att hitta det jag vill ha; god kvalitet och skönt att ha på mig, bekvämt.


 7. konsttanten skriver: 3 september, 2019

  Marie: Håller med dig. Har hållit mig till min egen stil och färger. Köper kvalite’t och mestadels enfärgat.
  Tycker många kändisar gör sig till ett åtlöje.


 8. josefin skriver: 4 september, 2019

  undrar varför ingen kommenterat artikeln om Laila Bagges otroliga mängd kaftaner???


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar