Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fascinerande historien bakom Victorias superpopulära ring

28 okt, 2019, 09:30 
AvJohanna Lejon
Victoria på besök i Pau
Kronprinsessan Victorias ring i guld med färgglada stenar bär på en fantastisk historia. Svensk Damtidning vet mer. Och vi har även koll på smyckets prislapp!
Annons
Det här är kronprinsessan VictoriaBrand logo
Det här är kronprinsessan Victoria

Måndagen den 8 oktober 2018, för nästan exakt ett år sedan, besökte kungaparet, kronprinsessan Victoria och prins Daniel Pau i södra Frankrike. I staden föddes Jean Baptiste Bernadotte som för 200 år sedan blev kung av Sverige och Norge under namnet Karl XIV Johan.

Under besöket i Pau återinvigde kungen det nyrenoverade Bernadottemuseet (Musée Bernadotte), som ligger i huset där Jean Baptiste Bernadotte föddes 1763. I sitt invigningstal uttryckte kungen en förhoppning om att Musée Bernadotte blir en mötesplats för svensk och fransk kultur. På eftermiddagen besöktes slottet Château de Pau där Henrik IV föddes 1553. Slottet är ett populärt besöksmål med över 100 000 besökare varje år. Vid detta besök fick kungaparet och kronprinsessparet bland annat titta på Henrik IV:s vagga.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vid slutet av dagen åkte den kungliga kvartetten till Parc Beaumont, som även Oskar II besökte år 1899. När Oskar II besökte parken planterade han en magnolia. Som gåva från Pau överlämnade borgmästaren en stickling från Oskar II:s magnolia till kronprinsessan för plantering vid Haga slott. I sitt tal sa Victoria att hon såg fram emot att ta med sticklingen hem till prinsessan Estelle, och att hjälpa henne att plantera den vid deras hem, Haga slott.

Annons
Victorias ring
Victorias vackra ring från Bulgari.

Victorias vackra ring –  från Bulgari

Under besöket i Pau bar kronprinsessan Victoria en vinröd klänning signerad Camilla Thulin (reklamlänk). Gillar du klänningen? Här finner du en liknande! (reklamlänk)

Och här hittar du det vackra lacket (reklamlänk) Victoria ser ut att bära på bilden.

Essie
Annons

Men det var inte hennes klänning som drog flest blickar till sig. Störst uppmärksamhet fick en sak som glimmade på hennes finger. Vad? En vacker ring!

Denna vackra Victoria hade plockat upp ur smyckeskrinet kommer från Bulgari. Stenarna består av briljantslipade diamanter, topas, peridot och turmalin, har Svensk Damtidning tidigare berättat.

Allegra ring från Bulgari
En produktbild på Victorias vackra ring!

Ringen är en så kallad ”Cocktail Ring” som varit med på flera listor över juveler som ”varje kvinna borde äga”.

– Det är handgjorda ringar som går att kombinera i olika rader. De är rejäla och underbara ringar i 18 karats guld. Färg är ju härligt och blir mer och mer trendigt. Trevliga och färgstarka ringar där färgen ger en extra klick till stylingen och höjer kronprinsessans outfit, har Amanda Weibull Laurell på LWL Jewelry berättat för Svensk Damtidning.

Annons

Ringen är en bortglömd ”pärla” i Victorias smyckeskrin. Men den har en alldeles speciell plats i hennes hjärta. Anledningen? Hon bar ringen 2009, under en storslagen middag för ministrar och näringslivstoppar i samband med förlovningen med Daniel.

Victorias ring är oerhört vacker och hyllad. Många älskar den och har frågat oss varifrån den kommer. Men, smakar det så kostar det. och kostar det gör denna ring. Hur mycket? 82 000 kronor.

Victoria 2099
Kronprinsessan Victoria bar ringen 2009, i samband med förlovningen med prins Daniel.

Klicka hem Victorias vackra ring i guld med färgglada stenar

Gillar du kronprinsessan Victorias vackra ring? Nedan kan du klicka hem några liknande!

Ring från Sophie by Sophie

Ring från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons
Ring från Edblad
Ring från Glitter
Ring från Ailoria
Annons
Ring från Caroline Svedbom

Ring från Caroline Svedbom. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Ring från Be Loved
Ring från Ailoria

Foto: TT

Annons