Fina detaljen i nya bilden på drottningen

Fina detaljen i nya bilden på drottningen
Drottningen håller hårt om sina favoritsmycken. Childhoodarmbanden är alltid på – för att markera hennes engagemang.
Annons

Måndagen den 27 april höll drottningen ett digitalt möte med Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell och Frida Nobel, medicinskt sakkunnig.

Under videomötet fick drottningen information om de åtgärder som Socialstyrelsen vidtar med anledning av covid-19-pandemin. Att minska spridningen av smittan på demens- och äldreboenden är ett prioriterat område.

Annons

Generaldirektör Olivia Wigzell informerade bland annat om att Socialstyrelsen har startat webbutbildningar i hur hygienrutiner ska utföras och hur skyddsutrustning ska användas på rätt sätt, samt gett kunskapsstöd till medarbetare och chefer på demens- och äldreboenden. Myndigheten har också köpt in och distribuerat skyddsutrustning och desinfektionsmedel till kommuner runt om i Sverige.

Silvia
Drottningen i videomöte på Stenhammars slott.
Annons

Frida Nobel, medicinskt sakkunnig, berättade bland annat om Socialstyrelsens arbete med att sprida kunskap och goda exempel i hela landet.

Under mötet, drottningen befann sig på Stenhammars slott, var Silvia avslappnat klädd i röd stickad tröja. En ovanlig klädsel för vår drottning. Men en detalj i hennes outfit var sig lik. Vad? Armbanden! Silvias fina, och betydelsefulla armband, finns alltid med henne. För att markera hennes engagemang för utsatta barn. För att markera hennes hjärtefråga, hennes kamp i organisationen Childhood. Fint, inte sant?

Men vad är då bakgrunden till smycket? Och varför ser det ut som det gör? Jo! Varje pärla eller sten på armbandet representerar en paragraf i United Nations Childrens Rights, alltså barnkonventionen från FN.

Nedan kan du klicka hem de armband som drottningen alltid bär. Dessutom tipsar vi om en kashmitröja som fixar hennes stil – och passar perfekt med armbandets stenar.

Childhoodarmband

Childhoodarmband med guldplätering från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här. (reklamlänk via Adtraction)

Annons

Childhoodarmband

Childhoodarmband i silver från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Adtraction)

Kashmirtröja

Kabelstickad kashmirtröja, finns hos Afound. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Foto: TT, Kungliga hovstaterna

 

Annons

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Fina detaljen i nya bilden på drottningen”

 1. charlotte skriver: 5 maj, 2020

  Det är underbart att se kungaparet på Stenhammar. Tänk att få sitta ner och bara ta det lugnt. Detta är okänt för dem och de har kämpat hårt för landet sedan 1976. Drottningen hade ingen föräldraledighet på den tiden och man krävde att hon skulle vara “på plats” alltid.


  1. Allegra skriver: 5 maj, 2020

   Sitta ner och ta det lugnt javisst plus utflykt till Strömsholm med bil på 625 hästkrafter.


  2. Desirée skriver: 5 maj, 2020

   Onödigt att överdriva deras betydelse för oss, svenska folket! Silvia “jobbade” säkerligen inga 40-timmarsveckor under småbarnsåren och tänk på att hon inte hade något hemarbete och dessutom nannys heltid. De har/hade lååånga sommarlov, 3 veckors ledigt runt jul, sportlovs- och påsklovsveckor i fjällen och höstlovsledigt.


 2. josefin skriver: 5 maj, 2020

  Drottningen borde väl kunna se nyheter pà TV som alla andra,och sedan själv dra slutsatsen att om ma inte har/tillhandahàller PPE(personlig skyddsutrustining) pà àlderdomshemmen sà behöver man inte lära ut hur de ska användas. Det är ju sà verkligheten ser ut. Verkar som om Socstyrelsen gör undervisningsmoduler för vilka tillämpning saknas i hög grad. De spänner sà att säga vagnen framför hästen.


 3. Margaretha skriver: 5 maj, 2020

  Silvia har blivit mycket äldre i karantän.


  1. charlotte skriver: 5 maj, 2020

   Margaretha, Fundering,
   Kungaparet ser mycket yngre och mer vitala ut än andra i deras ålder. De har ätit nyttig mat utan fett och varit igång alltid. De ser dessutom ut att ha framtidsvisioner och har inte tappat livsglädjen som så många andra gjort p g a att de pensionerat sig för tidigt. Att inte ha en uppgift i livet är otänkbart.


 4. Fundering skriver: 5 maj, 2020

  Nu ser Silvia ut att vara i 75-80 årsåldern och så ska hon få vara, precis som kungen. Det där med att behålla ett ungdomligt utseende är inte många förunnat.


 5. A.M.Engvall skriver: 6 maj, 2020

  Jag uppskattar vår Drottning Silvia. Jätte trevligt att se Drottning Silvia i en orange färg som också säger mycket om Drottningens personlighet. Jag har dock ett påpekande att det passar betydligt bättre med ett matchande läppstift.
  Det skarpa röd cerise läppstiftet förminskar dessutom Drottningens läppar. Fler oranga färger på Drottning Silvia ser jag fram emot det ger en mjukare framtoning.
  Vänligen
  A.M.E.


 6. Maya skriver: 8 maj, 2020

  Skriver det igen!!! Vår vackra drottning har väl inte blivit äldre pga av Corona-krisen. Hon är dock inte så stylad som vi är vana att se henne och det klär henne…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar