Fina detaljen i nya bilden på drottningen

Drottningen håller hårt om sina favoritsmycken. Childhoodarmbanden är alltid på – för att markera hennes engagemang.

Måndagen den 27 april höll drottningen ett digitalt möte med Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell och Frida Nobel, medicinskt sakkunnig.

Under videomötet fick drottningen information om de åtgärder som Socialstyrelsen vidtar med anledning av covid-19-pandemin. Att minska spridningen av smittan på demens- och äldreboenden är ett prioriterat område.

Generaldirektör Olivia Wigzell informerade bland annat om att Socialstyrelsen har startat webbutbildningar i hur hygienrutiner ska utföras och hur skyddsutrustning ska användas på rätt sätt, samt gett kunskapsstöd till medarbetare och chefer på demens- och äldreboenden. Myndigheten har också köpt in och distribuerat skyddsutrustning och desinfektionsmedel till kommuner runt om i Sverige.

Silvia

Drottningen i videomöte på Stenhammars slott.

Frida Nobel, medicinskt sakkunnig, berättade bland annat om Socialstyrelsens arbete med att sprida kunskap och goda exempel i hela landet.

Under mötet, drottningen befann sig på Stenhammars slott, var Silvia avslappnat klädd i röd stickad tröja. En ovanlig klädsel för vår drottning. Men en detalj i hennes outfit var sig lik. Vad? Armbanden! Silvias fina, och betydelsefulla armband, finns alltid med henne. För att markera hennes engagemang för utsatta barn. För att markera hennes hjärtefråga, hennes kamp i organisationen Childhood. Fint, inte sant?

Men vad är då bakgrunden till smycket? Och varför ser det ut som det gör? Jo! Varje pärla eller sten på armbandet representerar en paragraf i United Nations Childrens Rights, alltså barnkonventionen från FN.

Nedan kan du klicka hem de armband som drottningen alltid bär. Dessutom tipsar vi om en kashmitröja som fixar hennes stil – och passar perfekt med armbandets stenar.

Childhoodarmband

Childhoodarmband med guldplätering från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

Childhoodarmband

Childhoodarmband i silver från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Kashmirtröja

Kabelstickad kashmirtröja, finns hos Afound. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT, Kungliga hovstaterna