Fina historien bakom Sofias nya vårplagg

Prinsessan Sofia välkomnar våren i en ny kappa från danska 2nd Day. Vi vet mer om kappan – och dess historia.

Häromveckan lämnade prinsessan Sofia Villa Solbacken, tillsammans med maken, prins Carl Philip, och begav sig ut i Stockholm. Man besökte ICA Värtan, som solidarisk har instiftat nya öppettider för vissa riskgrupper. En viktig sak i dessa corona-tider.

Besöket på ICA Kvantum förevigades på bild och lades ut av prinsparet på Instagram.

”Våra äldre är i riskgrupp och det görs många viktiga insatser för att skydda dem från att smittas av Covid-19. Imorse var vi på ICA Kvantum i Värtahamnen för att på behörigt avstånd hälsa på de äldre som har tillgång till butiken mellan kl. 07.00-08.00, innan alla andra kunder kommer dit.
Vi pratade även med Mathias och Henrik som är ansvariga för denna ICA-butik om vikten att vara flexibel och hitta lösningar i en oviss tid som denna.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du som anhörig till någon i riskgrupp är ovärderlig! Några viktiga insatser är att se till att viktig information förmedlas, att hjälpa till med handling av matvaror och annat och att se till att de inte hamnar i social isolering genom att exempelvis ringa videosamtal”, skrev prinsen och Sofia.

Sofia i kappa från 2nd Day.

Under besöket på ICA i Värtahamnen bar prinsessan Sofia en ny solgul vårkappa, den kommer från det danska märket 2nd Day (reklamlänk från Apprl), ett märke som prinsessan har använt flitigt de senaste åren. Speciellt förtjust tycks hon vara i märkets kappor. Hon har flera stycken i olika modeller, färger och mönster.

Sofia

Prinsessan Sofia i en annan kappa från 2nd Day.

Just Sofias kappa har stora slag och ett elegant skärp. Modellen heter Livia – och den finns i fler färger och mönster.

Kappa från 2nd Day

Kappa från 2nd Day i modellen Livia. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Kappa från 2nd Day

Kappa från 2nd Day i modellen Livia. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

2nd Day kappa Livia

Grå kappa från 2nd Day. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Historien bakom 2nd Day

Men, vad är då 2nd Day för märke? Jo, det är Day Birger Mikkelsens unga, mer moderna kollektion. Märkets huvudfokus är denim, skinn och skräddarsydda plagg av bästa kvalitet. 2nd Day gör kollektioner med en rå elegans som kan delas in i två olika linjer: Ready-to-wear och Denim. 2nd Day beskriver sig själva som ett progressivt danskt modemärke med självsäker, förförande och feminin design. Konceptet är enkelt och minimalistiskt med fokus på passform och kvalitet.

Vår favoritplagg från 2nd Day finner du nedan!

Blus

Ljusblå blus från 2nd Day. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Vit blus

Vit blus med detaljrika ärmslut från 2nd Day. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Jeans från 2nd Day

Somriga jeans med avslappnad passform. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT, Prinsparets Instagram