Fina historien bakom Victorias snygga örhängen

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia har en ny smyckesfavorit. Och hon är svensk! Svensk Damtidning berättar historien om Caroline Svedbom.

Både kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia är mer än bra på att lyfta fram svensk design. Så också då det kommer till smycken. Visst har våra svenska kungligheter gott om antika, ovärderliga, halsband, örhängen och armband, men man gillar också moderna smycken. Trendiga sådana. Flera gånger de senaste åren har kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia synts i Caroline Svedboms design. Caroline Svedbom gör lyxiga, tidlösa, smycken med en twist. Alltid lika klassiska, men också trendiga.

Victoria

Victoria i örhängen från Caroline Svedbom.

– Jag är uppväxt i en familj som arbetat med juveler och smycken i flera generationer och min pappa drev ett grossistföretag. När jag var liten var det bästa som fanns att sitta och plocka med lösa färgstenar (som jag än idag har i en låda) på hans kontor. När jag blev äldre fick jag följa med på inköpsmässor i Italien och bestämde mig tidigt för att smycken var det jag ville jobba med. Jag drömde om att också få sitta med inköp och välja ut kollektioner. När jag gick i skolan åkte jag till olika pärlshoppar och köpte lösa stenar och delar som jag satte ihop hemma och efter gymnasiet startade jag mitt första företag. Passionen för smycken och färg har alltid funnits i mig vilket är helt fantastiskt att jag idag får jobba med det här på fulltid, har Caroline Svedbom berättat. 

Men, varifrån kommer då hennes inspiration? Från färg, från resor, från havet och från blommor.

Svensk Damtidnings moderedaktör har valt ut 6 otroliga Caroline Svedbom-smycken – som finns i butik just nu. Inspireras av våra svenska kungligheter och köp ett par till din smyckesgarderob du också!

Örhängen

Örhängen från Caroline Svedbom (finns i flera färger). Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

Örhängen Svedbom

Örhängen från Caroline Svedbom (finns i flera färger). Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Halsband Caroline Svedbom

Halsband från Caroline Svedbom. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Flerfärgade örhängen från Caroline Svedbom. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Armband från Caroline Svedbom. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Ring från Caroline Svedbom. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Alla Caroline Svedboms fantastiska smycken finner du här! (reklamlänk från Adtraction)

Foto: TT