Frågetecknen kring nya bilden på Victoria

Victoria
På nya foton visar kronprinsessan Victoria upp hemmakontoret på Haga Slott. Och i bakgrunden syns en förbryllande detalj! Ser du vad det är?
Annons

I dessa corona-tider är det många som ägnar sig åt hemarbete. Man har flyttat kontoret till hemmet. Några som gjort just detta är kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Under tisdagen den 24 mars 2020 delade Kungahuset, via sociala medier, med sig av två bilder från Victorias och Daniels hemmakontor på Haga Slott.

Annons

”Såväl privat, offentlig som ideell sektor påverkas av coronakrisen. Runtom i Sverige arbetar människor dag och natt för att vårda sjuka och minska smittspridningen. Många känner oro för framtiden, blandat med oro för nära och kära.

Annons

Under förra veckan började Kronprinsessan och Prins Daniel att ringa runt till ett stort antal svenska organisationer och företag för att informera sig om läget. Under telefon- och videosamtalen, som fortsatte under gårdagen, framför Kronprinsessparet samtidigt sina hälsningar till alla de medarbetare och medlemmar som berörs av coronakrisen – och som bidrar med viktiga insatser för att mildra dess effekter”, skrev Kungahuset som bildtext till de två fotona.

Victoria och Daniel

Bilderna visar Victoria och Daniel då de arbetar. På det ena fotot antecknar Victoria och på det andra syns hon och Daniel framför en dator av märket HP. Kronprinsessan Victoria bär en blå blazer från Rodebjer (reklamlänk via Adtraction) , och en marinblå knytblus. (En liknande blus som den Victoria bär på fotot finner du här, hos Lexington (reklamlänk via Apprl) ).

Annons

Ser ni förresten detaljen i bakgrunden på bilden ovan? En kanna i silver. Ja, visst är det Sigvard Bernadottes klassiker! Hans berömda, och älskade, termoskanna! (reklamlänk via Apprl)

Termoskanna från Sigvard Bernadotte. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Vanligtvis brukar man ha kaffe i kannan. Inga konstigheter med det. Men nu vet ju vi att kronprinsessparet inte dricker kaffe. Både Victoria och Daniel föredrar te (med en frukt till, ingen kaka)!

Annons

Så, vågar vi gissa att det är hetvatten i kannan bakom? Eller är det andra medarbetare på hemmakontoret som föredrar kaffe och som bryggt för eget bruk? Ja, detta lär vi inte få veta. Men visst är det roligt att få en inblick i livet på Haga Slott.

Det fick vi ju även förra veckan…

Victoria och Daniel Haga Slott
Victoria och Daniel på Haga Slott.

Kungligheternas hemmakontor

Victoria och Daniel är för övrigt inte de enda kungligheterna som jobbar hemma i dagarna. Även norska Haakon, danska Frederik och belgiske Philippe arbetar från sina respektive slott.

Annons

Se deras hemmakontor nedan!

Annons

Foto: Kungliga Hovstaterna, TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Frågetecknen kring nya bilden på Victoria”

 1. Anna skriver: 25 mars, 2020

  Det jag inte förstår är att vi förväntas vara imponerade av att de kungliga sköter de jobb de har betalt för att utföra.


 2. Desirée skriver: 25 mars, 2020

  Victoria och Daniel sitter i stora matsalen, blå matsalen, som finns en trappa upp i ett hörnrum med fem fönster, bredvid gröna biblioteket som de sitter i på bilden ovanför Fredrik. Om de har något rum som de använder som kontor annars vet vi inte. Däremot, Fredrik och Mary har sina ordinarie kontor en trappa upp i sitt slott på Amalienborg. De har sin privatvåning i våningen ovanför , den våning som har de små fönstren. Detta berättades det om i tv-programmet om renoveringen innan de flyttade in där.


  1. Birthe Vejrum skriver: 26 mars, 2020

   Marys kontor ligger ganske som du skriver på 1. sal/en trappa upp (billeder lige nu på bloggen styleofmary) men Fredriks kontor det ligger i stuen = bottenvåningen (?)
   Billedet vi ser her er fra vestibulen i Frederik VIII palæ med Jesper Christiansens enorme maleri “Verdensrummet” – der fungerer som mødelokale/konferensrum for Frederik. Hans kontor – som også var Frederik IXs (med badrummet, hvor Kong Konstantin blev låst inde, da han havde friet til Anne – Marie) – har direkte adgang herfra. Vi har aldrig set billeder derfra, men størrelses forholdet kan man få en ide om, ved at google Amalienborg-museet, hvor morfars kontor er genetableret.


 3. Sara skriver: 25 mars, 2020

  Te med frukt låter inte som en god kombination.


 4. Anni skriver: 25 mars, 2020

  Det där är inte alls Bernadottes termoskanna – ser snygg ut – men förstorar man bilden så ser man att det inte är den. Värdelöst vetande förresten.


 5. Bror skriver: 25 mars, 2020

  Kaffe, tea eller vatten i farfar brors termoskanna?
  Ja, se det var en fråga på 10.000-kronorsnivån det.
  Ska vi gissa att biblioteksstegen på samma bild endast används av dammande tjänsteandar? Men böcker som möbler är ändå ett litet steg på vägen.

  Här blir jag nu som GW, nyfiken. Böcker säger nämligen mycket om ägaren/läsaren.
  Någon som har tekniska möjligheter att zooma in bokhyllan?
  Vore intressant att få veta författarnamn och titlar.
  Merparten volymer tycks dock vara införskaffade styckevis och inte på grosshandlarvis som metervara. Gott så!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar