Frågetecknen kring nya bilden på Victoria

Victoria

På nya foton visar kronprinsessan Victoria upp hemmakontoret på Haga Slott. Och i bakgrunden syns en förbryllande detalj! Ser du vad det är?

I dessa corona-tider är det många som ägnar sig åt hemarbete. Man har flyttat kontoret till hemmet. Några som gjort just detta är kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Under tisdagen den 24 mars 2020 delade Kungahuset, via sociala medier, med sig av två bilder från Victorias och Daniels hemmakontor på Haga Slott.

”Såväl privat, offentlig som ideell sektor påverkas av coronakrisen. Runtom i Sverige arbetar människor dag och natt för att vårda sjuka och minska smittspridningen. Många känner oro för framtiden, blandat med oro för nära och kära.

Under förra veckan började Kronprinsessan och Prins Daniel att ringa runt till ett stort antal svenska organisationer och företag för att informera sig om läget. Under telefon- och videosamtalen, som fortsatte under gårdagen, framför Kronprinsessparet samtidigt sina hälsningar till alla de medarbetare och medlemmar som berörs av coronakrisen – och som bidrar med viktiga insatser för att mildra dess effekter”, skrev Kungahuset som bildtext till de två fotona.

Victoria och Daniel

Bilderna visar Victoria och Daniel då de arbetar. På det ena fotot antecknar Victoria och på det andra syns hon och Daniel framför en dator av märket HP. Kronprinsessan Victoria bär en blå blazer från Rodebjer (reklamlänk från Adtraction), och en marinblå knytblus. (En liknande blus som den Victoria bär på fotot finner du här, hos Lexington (reklamlänk från Apprl)).

Ser ni förresten detaljen i bakgrunden på bilden ovan? En kanna i silver. Ja, visst är det Sigvard Bernadottes klassiker! Hans berömda, och älskade, termoskanna! (reklamlänk från Apprl)

Termoskanna från Sigvard Bernadotte. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Vanligtvis brukar man ha kaffe i kannan. Inga konstigheter med det. Men nu vet ju vi att kronprinsessparet inte dricker kaffe. Både Victoria och Daniel föredrar te (med en frukt till, ingen kaka)!

Så, vågar vi gissa att det är hetvatten i kannan bakom? Eller är det andra medarbetare på hemmakontoret som föredrar kaffe och som bryggt för eget bruk? Ja, detta lär vi inte få veta. Men visst är det roligt att få en inblick i livet på Haga Slott.

Det fick vi ju även förra veckan…

Victoria och Daniel Haga Slott

Victoria och Daniel på Haga Slott.

Kungligheternas hemmakontor

Victoria och Daniel är för övrigt inte de enda kungligheterna som jobbar hemma i dagarna. Även norska Haakon, danska Frederik och belgiske Philippe arbetar från sina respektive slott.

Se deras hemmakontor nedan!

Foto: Kungliga Hovstaterna, TT