Från mönstret till märket – allt om Kates klänning

Kate i klänning från Michael Kors

Kate väljer blommigt från Michael Kors. Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon vet mer om klänningen!

Det var en ivrig liten prinsessa som häromveckan började skolan i Storbritannien. Vem vi talar om? Charlotte förstås. Tillsammans med storebror George, skolrutinerad vid det här laget, och två stolta föräldrar, satte hon på sig skoluniformen och begav sig till Thomas Battersea School för sin allra första riktiga skoldag.

Prinsessan Charlotte hälsades välkommen av Helen Haslem, som är rektor för skolans lågstadium.

– Hon är så exalterad, slog mamma Kate fast med ett leende.

En annan som verkade exalterad var just Kate. Hela hertiginnans ansikte strålade när Charlotte gjorde entré vid skolbyggnaden. Och som vanligt var hon snyggt klädd! Kate har ju, som Svensk Damtidning berättat tidigare, en ny stylist vid sin sida.

Kate i klänning från Michael Kors

Kate i klänning från Michael Kors.

Kates nya rådgivare när det kommer till stil och mode heter Virginia Chadwyck-Healey, hon är 36 år gammal och har tidigare varit redaktör för Vogue.

Virginia kallas ofta Ginnie och är faktiskt en gammal vän till prins William och Kate, hon var exempelvis en av gästerna vid prinsparets bröllop i Westminster Abbey 2011.

Hon älskar kläder och delar ofta med sig av små köp- och stiltips på sitt Instagramkonto. Vågar vi gissa att vi snart ser Kate i något liknande som det Ginnie bär nedan?

Det bar Kate då Charlotte började skolan

Då det var dags för dotterns skolstart bar Kate en mönstrad klänning, blommig, från Michael Kors lite billigare underlinje MICHAEL Michael Kors.  (reklamlänk från Apprl)Kates snygga pumps kommer från Prada.  (reklamlänk från Apprl)

Klänning från Michael Kors

Klänning från Michael Kors. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Klänningen, med lång ärm, v-ringning och lite vidd i kjolen, passar Kate perfekt. Pricken över i är givetvis bältet i midjan. Just klänningar som dessa är även vår svenska kronprinsessa förtjust i. Klänningen från Dagmar, nedan, skulle vara perfekt på både Kate och kronprinsessan Victoria!

Dora dress från Dagmar

Klänning i modellen Dora från Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT