Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Från skorna till färgerna! Meghans smarta modetricks

06 apr, 2019, 18:00 
AvJohanna Lejon
Meghan Markles modtricks
Varför väljer Meghan omönstrade plagg och hur kommer det sig att hennes skor är för stora? Vi listar Meghan Markles smarta modetricks!
Annons

Att vara kunglig betyder att man ständigt har alla blickar riktade mot sig. Man är ständigt i fokus. Det innebär att världens kungligheter får tänka till lite extra när de klär sig! Nedan listar Johanna Lejon, Svensk Damtidnings moderedaktör, hertiginnan Meghans smarta modetricks.

1. Meghan bär för stora skor

Meghan Markle i för stora pumps.
Meghan Markle i för stora pumps.

Många uppmärksamma kungliga fans har noterat att Meghan, på nästan alla bilder där hennes fötter syns, bär skor med en glipa bak. Men det hela har en supersmart förklaring! Med skor som är en eller två storlekar för stora så undviker man både blåsor och skav. Perfekt för Meghan som ofta måste stå i höga klackar i flera timmar! Men, ramlar inte skorna av? Nej! Skorna fylls ut under trampdynan och vid tårna med en mjuk och fluffig sula. Eller med bomull!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Pumps från Jimmy Choo

Pumps från Jimmy Choo. I samma modell som Meghans ovan. ANNONS Läs mer och köp här. 

2. Meghan väljer mörkblå kläder

Meghan Markle i mörkblå plagg
Meghan Markle i mörkblå plagg – gånger tre!

Meghan väljer allt oftare blå kläder. Under resan till Australien och Nya Zeeland i höstas bar hon mörkblå plagg minst tre gånger. Och visst finns det en tanke bakom det hela. Karen Haller är expert inom färgpsykologi. Enligt henne handlar valet av mörkblå plagg om att få allmänheten att relatera till den nya hertiginnan.

Annons

– När det gäller färgpsykologi kopplas blått ihop med förtroende, logik och kunskap, säger hon i en intervju med Daily Mail.

Blå klänning från By Malina

Blå klänning från By Malina (denna har kronprinsessan hemma – men i svart). ANNONS Läs mer och köp här. 

3. Meghan har tyngder i kjolen

Kungligheterna bär ofta klänning eller kjol – och de är ofta utomhus. Och att vara utomhus innebär en viss risk att göra en Marilyn, alltså att kjolen blåser upp. Men Meghan, Kate och drottning Elizabeth har en del knep att ta till för att slippa detta! Etikettexperten Myka Meier berättar att Europas kungligheter ofta bär särskilda underklädesplagg som skapar statisk friktion. På så vis fäster kjolen eller klänningen vid kroppen och det är därmed en mindre risk att plaggen blåser upp.

Annons

Ett annat beprövat knep är att sy in små tyngder i fållen på klänningen eller kjolen. Så att den stannar där den ska.

Kjol från Busnel

4. Meghan bär omönstrade plagg

Meghan i röd jacka

Hetiginnan Meghan undviker mönstrade plagg – så långt det är möjligt. Anledningen? Hertiginnan vill absolut inte att hennes kläder ska ta fokus från de offentliga uppdrag som hon är ute på. Enligt amerikanska ELLE tar Meghan hellre kritik för att hon ser trist och tråkig ut än blir anklagad för att hennes kläder tar fokus från de välgörenhetsprojekt hon jobbar med.

Annons
Topp från Busnel

Enfärgad top från Busnel. ANNONS Läs mer och köp här. 

Läs mer:

Foto: TT

Annons