Giambattista Valli släpper kollektion för H&M

Giambattista Valli släpper kollektion för H&M
Äntligen är Giambattista Vallis kollektion för H&M ute i butik. Svensk Damtidnings väljer de finaste plaggen från prinsessan Madeleines favoritdesigner.
Annons

Vid flera tillfällen den senaste tiden (Polarprisutdelningen och prinsessan Adreiennes dop – bland annat) har prinsessan Madeleine valt att bära Giambattista Vallis design. Därför var det förstås extra kul när H&M tidigare i år avslöjade att man gör en kollektion tillsammans med den italienska modeskaparen. Giambattista Valli kallar själv kollektionen för en abecedario. Det betyder ordbok på italienska. Kollektionen beskrivs som en samling av tidlösa plagg där tanken är att du ska kunna mixa och matcha för att skapa en personlig stil.

Annons
Prinsessan Madeleine
På Adriennes dop i klänning från Giambattista Valli.
Madeleine Polar Music Prize
Prinsessan Madeleine på Polar Music Prize iförd Giambattista Valli.

I dag, den 7 november 2019, släpps kollektionen. Äntligen!

Annons

– Jag är så glad över detta samarbete: H&M ger mig möjligheten att förmedla min stil och min kärlek till skönhet till en bredare publik. Jag hoppas att min design ska inspirera kärlekshistorier världen över, säger Giambattista Valli själv om saken.

Också H&M är stolta. Inte minst eftersom kollektionen är det mest couture-mässiga man gjort – någonsin.

– Vi är överlyckliga över att samarbeta med Giambattista Valli. Han är en verklig mästare när det gäller haute couture med öga för detaljer i hantverket. Att kunna dela hans design med våra kunder har länge varit en dröm för oss och vi ser så fram emot att se reaktionerna på denna vackra kollektion, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

Färgskalan går i svart, vitt, rött och rosa och bland plaggen ser vi extraordinära klänningar, sweatshirts med strass och volangblusar. Hjärtformade väskor, mönstrade silkesscarfs och detaljrika skor är exempel på accessoarer.

Giambattista Valli x H&M – se snyggaste plaggen

Svensk Damtidnings Johanna Lejon har valt ut de finaste plaggen från kollektionen! Hela kollektionen tar du del av här (reklamlänk via Apprl) . Se våra val nedan:

Annons

Annons

Annons

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar