Gucci återlanserar en av prinsessan Dianas favoritväskor – spana in den här!

Gucci Diana Bamboo relansering sommar 2021

Den rymliga väskan med bambuhandtag var en av Dianas favoriter och den blev snart en ikonisk väska. Nu har Gucci uppdaterat designen och lanserar den på nytt – spana in den här.

Den stora väskan med handtag i bambu var en av prinsessan Dianas favoriter och fångades av fotografer vid flera tillfällen när hon var på språng.

Lady Diana hade med sig väskan under ett besök i Rom 1996.

Väskan har funnits som miniversioner ett tag, men Gucci som måhända känner sig stärkta efter återlanseringen av den ikoniska Jackie-väskan (namngiven efter Jackie Kennedy Onassis), har alltså satsat på att ge Gucci Diana-väskan en uppdaterad design som passar 2020-talet.

Finns i tre storlekar

Guccis chefsdesigner Alessandro Michele har skruvat på designen genom att addera utbytbara neonfärgade läderremmar runt bambu-handtagen, en liten hint till de funktionella band som fanns att använda runt väskans handtag på 1990-talet, skriver amerikanska Vogue.

Väskan säljs i tre olika storlekar, medium, small och mini i olika färger och finns förutom hos Gucci även hos Net-a-porter (länk till Apprl) och My Theresa (länk till Apprl). Men det gäller att vara beredd på att öppna plånboken, den minsta modellen kostar nära 24 000 kronor.

Beige Gucci Diana

Beige väska i medium-storlek med orange detaljer som går att klicka hem från My Theresa, läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Gucci Diana i brunt läder

Den bruna väskan har neongul rem, läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Om du inte vill slå till på en ny Gucci Diana, vilket kan vara förståeligt med tanke på priset, finns det många fina vintage och preloved väskor med bambuhandtag att välja mellan.

Vintage Gucci-väskor med bambuhandtag

Via Luxclusif (länk till Åhléns) som säljer vintagemode via Åhléns går det att hitta flera olika fina varianter med bambuhandtag till lite mer överkomliga priser.

Vit väska med bambuhandtag

Vit handväska i läder med bambuhandtag från Gucci. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Väska med svarta bambuhandtag

Stilren svart väska med bambuhandtag. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Canvasväska med bambuhandtag

Svart canvasväska med bambuhandtag. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Läs även:

Detaljen i bilden – Victorias och Madeleines somriga modefavorit

Kronprinsessan Victorias nya svenska budgetfavorit

Här hittar du Tilde de Paulas snygga klänning – till budgetpris

5 smarta tips – så packar du semesterväskan

0:55

Efter reklamen: 5 smarta tips på hur du packar semesterväskan

(0:55)

Slå på ljud