Håll stilen i stickat – inspireras av Sofias höstlook

Prinsessan Sofia vet hur man håller värmen – i stickat förstås. Svensk Damtidning har valt ut plaggen som fixar hennes klockrena höstlook!

Hösten närmar sig med stormsteg. Och därmed det lite mer milda vädret – med riktigt svala morgnar och kvällar. Och när temperaturen går ner gäller det att klä sig varmt. Ofta förknippas varma plagg med något som är mindre elegant, mindre snyggt. Men prinsessan Sofia bevisar motsatsen. Hon klär sig både varmt men också trendigt, stilfullt och snyggt!

Häromveckan visade hon upp sig tillsammans med maken, Carl Philip, och de två söta sönerna, prins Alexander och prins Gabriel. På sig hade hon en höstig jacka och en röd stickad tröja. Exakt varifrån tröjan kommer vet vi tyvärr inte. Men den ser ut att vara riktigt fint stickad, den ser ut att vara av kashmir. Här hittar du en liknande!

Ett kungligt favoritmaterial – kashmir

Både kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och drottning Silvia har synts i olika kashmirplagg under de senaste åren. Främst stickade tröjor, koftor och vackra, härliga, sjalar. Också många av de kungliga vännerna gillar också materialet. I podcasten Fredagspodden har Amanda Schulman, som ju umgås i kretsen kring kungafamiljen, och hennes syster Hannah Widell i flera avsnitt talat sig varma om att kashmirplagg inte bara är ultimata för den som fryser. Kashmirplagg får en också att se snygg ut, i och med att den mjuka, tunna och fina stickningen ser så bra ut mot huden.

Soft Goat (reklamlänk från Apprl) är märket nummer ett för väninnorna kring Silvia, Madeleine och Sofia. Märket, som ju startades av Stephanie af Klercker, i dag Bergström, har specialiserat sig på just lyxiga kashmirplagg.

Det händer mycket kring Soft Goat just nu. Tidigare i år släppte man en hållbarhetsrapport. Just hållbarhet blir allt viktigare för många varumärken, inte minst Soft Goat. (reklamlänk från Apprl)

– År 2018 var ett viktigt år för Soft Goat; vi kavlade upp ärmarna och började arbeta strukturerat med våra främsta hållbarhetsutmaningar, har Stephanie Bergström slagit fast.

Soft Goat gör också underbara babyfiltar i just kashmir.  (reklamlänk från Apprl)Kungafamiljens småttingar är flitiga användare av dessa!

Att hålla efter sina kashmirplagg är viktigt. Hur du gör läser du här! (reklamlänk från Apprl)

Finaste kashmirtröjorna just nu

Här nedan har Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon valt ut de allra finaste kashmirplaggen just nu. Både mjuka, varma och så snygga! Klicka hem ett plagg till dig själv – eller till någon du tycker om.

Kashmirtröja från HM

Tröja i kashmir från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Sjal i kashmir

Halsduk i kashmir från Filippa K. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Byxa i Kashmir

Byxor i kashmir. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kofta i kashmir

Cardigan i kashmir. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kappa i kashmir

Vacker kappa i kashmir. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kashmirkam

Kashmirkam från COS. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: