Här är bilderna som visar hur Sofia inspireras av Victoria

Victoria och Sofia
Prinsessan Sofia tycks ha en ny stilikon: kronprinsessan Victoria. Se bilderna som avslöjar på vilket sätt prinsessan tar efter kronprinsessan.
Annons

I fredags, den 6 december, fyllde prinsessan Sofia 35 år. Sofia Kristina, prinsessa av Sverige, hertiginna av Värmland, föddes den 6 december 1984 på Danderyds sjukhus. Prinsessan Sofia döptes i Tibble kyrka den 26 maj 1985. Familjen flyttade från Täby till Älvdalen 1991. Prinsessan Sofia är mellersta barn till Marie och Erik Hellqvist. Hon har en äldre syster, Lina, och en yngre syster, Sara.

Hovets nya bild på Sofia

Kungahuset firade med en ny bild på prinsessan Sofia. På fotot bär Sofia en vacker långklänning i burgundy från finska märket Andiata. En liknande bild har tidigare visats, men då på prinsparet ihop.

Annons

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

🇸🇪💐 I dag fyller H.K.H. Prinsessan Sofia 35 år! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Bilden är tagen på Kungliga slottet. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Ett inlägg delat av Kungahuset (@kungahuset)

Annons

Att Sofia bär just Andiata är riktigt roligt. Det finska märket har burit av danska Mary och i höstas satsade Victoria på en kappa från just Andiata. En tid senare bar Victoria även blus och byxa från märket.

Och ser ni! Sofia och Victoria väljer plagg i exakt samma färg: mörkt vinrött. Burgundy, som sagt. Victoria är oerhört förtjust i denna kulör. Och nu verkar även Sofia ha hakat på det kungliga färgvalet.

Victoria i Andiata
Victoria i byxa och blus från Andiata.
Annons

Gillar du Sofias och Victorias kläder i burgundy? Nedan finner du några passande plagg.

Klänning från By Malina

Annons

Klänning från Vila

Foto: Kungahuset, TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar