Här är bilderna som visar hur Sofia inspireras av Victoria

Victoria och Sofia

Prinsessan Sofia tycks ha en ny stilikon: kronprinsessan Victoria. Se bilderna som avslöjar på vilket sätt prinsessan tar efter kronprinsessan.

I fredags, den 6 december, fyllde prinsessan Sofia 35 år. Sofia Kristina, prinsessa av Sverige, hertiginna av Värmland, föddes den 6 december 1984 på Danderyds sjukhus. Prinsessan Sofia döptes i Tibble kyrka den 26 maj 1985. Familjen flyttade från Täby till Älvdalen 1991. Prinsessan Sofia är mellersta barn till Marie och Erik Hellqvist. Hon har en äldre syster, Lina, och en yngre syster, Sara.

Hovets nya bild på Sofia

Kungahuset firade med en ny bild på prinsessan Sofia. På fotot bär Sofia en vacker långklänning i burgundy från finska märket Andiata. En liknande bild har tidigare visats, men då på prinsparet ihop.

Att Sofia bär just Andiata är riktigt roligt. Det finska märket har burit av danska Mary och i höstas satsade Victoria på en kappa från just Andiata. En tid senare bar Victoria även blus och byxa från märket.

Och ser ni! Sofia och Victoria väljer plagg i exakt samma färg: mörkt vinrött. Burgundy, som sagt. Victoria är oerhört förtjust i denna kulör. Och nu verkar även Sofia ha hakat på det kungliga färgvalet.

Victoria i Andiata

Victoria i byxa och blus från Andiata.

Gillar du Sofias och Victorias kläder i burgundy? Nedan finner du några passande plagg.

Klänning från By Malina

Klänning från By Malina. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Sidenklänning från H&M. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Klänning från Vila

Klänning från Vila. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

Finstickad klänning från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: Kungahuset, TT