Här är produkten som fixar Madeleines vackra fransar

Prinsessan Madeleine mascara

Vill du ha likadana fransar som prinsessan Madeleine? Nu avslöjar makeupartisten vilken mascara som ger dig prinsessfransarna du bara vågat drömma om!

Årets intervju i den kungliga världen gjordes av magasinet Mama, familjetidningen som omslag efter omslag låter olika mammor (och pappor) berätta historier om förlossningar, föräldraskap och familjeliv. Nu senaste var det prinsessan Madeleines tur. I en oerhört öppenhjärtig intervju berättade Madeleine detaljer som vi inte hade någon aning om. Bland annat om vilken chock det var att hon väntade Nicolas, i dag fyra år gammal.

–  Jag var redan inne i tredje månaden, jag visste ingenting, berättar prinsessan Madeleine för magasinet.

Hon fortsätter:

– Vi skulle flytta från New York och jag var så trött, men jag tänkte att det är säkert för att jag håller på och packar och det var så mycket med flytten. Men då var jag ju gravid. Jag tror jag var i trettonde veckan när jag fick reda på det.

Även hennes tredje graviditet, då hon väntade prinsessan Adrienne, kom som en överraskning. Egentligen hade hon tänkt ge Chris en hundvalp i födelsedagspresent, men valpplanerna fick ställas in i sista stund när hon insåg att hon väntade barn igen.

Madeleine Mama

Prinsessan Madeleine på omslaget av Mama, 2019.

– Jag hade fixat med kenneln och visste när valpen skulle komma och allt var planerat. Och så fick han ett paket med ett gosedjur som var en hund, och ett kort där det stod ”Grattis, du ska få en till familjemedlem”. Han blev helt kritvit i ansiktet och tappade hakan, ”Va, är du gravid igen?” och jag sa ”Neeej, det är bara en hund!”, berättar Madeleine. Men sen två veckor senare fick jag komma tillbaka till honom och säga ”du, jag vet inte om det är så bra idé att vi skaffar en hundvalp…” för då var jag gravid.

Madeleines styling i Mama

Reportaget i Mama är rejält omskrivet. Inte bara på grund av intervjun utan också tack vare stylingen. Malin Rudén stylade prinsessan. Jobbet skulle kännas somrigt ljust och krispigt. Malin arbetade mycket med färger som beige, aprikos, rosa, oliv och ljusblått, kulörer som Madeleine, enligt hovet, gärna klär sig i.

Men, undrar Mama, fanns det något hon inte ville ta på sig?

– Prinsessan ville inte ha ett par väldigt dyra örhängen, då de inte kändes rätt i det här sammanhanget. Så vi tog en alternativ bild (som senare blev den som publicerades) med ett par andra örhängen.

Madeleines smink i Mama

Madeleines vackra sminkning i reportaget gjordes av Nathalie Berzelius. För håret stod Lucia Fylking, som ofta fixar prinsessan Sofias hår. För Mama berättar makeupartisten mer.

– Jag tänkte en fräsch look med markerade ögon, glow på kindbenen och peachy kinder. Det är en look som passar de flesta då den är ganska naturlig.

Prinsessan Madeleine är känd för sina fantastiska ögon (och ögonfransar). Nathalie berättar mer om looken och produkterna de använde för att få till dem.

– Jag ville framhäva Madeleines blå ögon med en bronzig look och markera lite extra med en mörkbrun penna innanför ögat. Som highlighter använde jag Sand kissed och Sun kissed från Flirting Makeup Palette, och som ögonskuggor Eye’ll relax och Eye’ll do a smoky från samma palett.

Lancomepalett

Flirting Makeup Palette från Lancôme x Chiara Ferragni. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Och mascaran då? Jo, då användes Superhero Mascara från It Cosmetics.

Mascara

Superhero Mascara från It Cosmetics. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Adtraction)

Sugen på att få lika snygga ögonbryn som Madeleine? Ja, då ska du hålla koll på Brow Power från It Cosmetics (reklamlänk från Adtraction) och Couture Brow från Yves Saint Laurent.  (reklamlänk från Adtraction)

Madeleine har en fantastisk hy! Nathalie berättar för Mama att hon i reportaget använde en primer från Urban Decay (reklamlänk från Apprl) och därefter en foundation från Giorgio Armani.  (reklamlänk från Adtraction)

Hela sminkningen kan du få koll på här!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: