Här bär drottningen den perfekta outfiten för nyår

Här bär drottningen den perfekta outfiten för nyår

I ”Året med kungafamiljen 2020” berättar drottning Silvia om den nya tillvaron i pandemins Sverige. Dessutom bär hon den ultimata klädseln för nyår.

I 2020 års upplaga av Året med kungafamiljen får vi följa med kungaparet och kungabarnen under ett historiskt år då allt plötsligt förändras när Covid-19 drar fram över världen.

Kungafamiljens ALLA hem!
Slå på ljud

– Jag känner med alla, det är självklart. Det är ju svenska folket och som har lidit kolossalt under svåra förhållanden. Det är otäckt att tala om det här, säger kungen i programmet och berättar också att han tänker på alla som inte kunnat ta ett ordentligt avsked av sina avlidna familjemedlemmar.

I årets Året med kungafamiljen har producenten Sara Bull och fotografen Rikard Collsiöö som första tv-team dessutom fått följa med prinsessan Sofia under en dag på jobbet på Sophiahemmet i Stockholm.

– Jag skulle säga att det var ett självklart val, jag kände precis som väldigt många gjorde, att man ville dra sitt strå till stacken och bidra på det sätt man kan, så att när den här möjligheten fanns, kändes det ganska givet att ta den, säger prinsessan Sofia som arbetar extra två dagar i veckan för att avlasta vårdpersonalen.

I programmet tar också kronprinsessan Victoria med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar ut till bikuporna vid Haga slott och skickar en särskild hälsning till svenska folket, prinsessan Madeleine ger en unik intervju om livet i lock down i Florida och drottning Silvia berättar om isoleringen på Stenhammar och om hur det är att tillhöra en riskgrupp.

Under klippet med drottningen, där hon berättar om den nya tillvaron i pandemins Sverige, är Silvia klädd i en oerhört stilfull outfit. En outfit som passar perfekt till nyårsafton 2020. Drottningen bär sidenknytblus och sammetskavaj. Nedan finner du en liknande outfit.

Kavaj i sammet från Gant. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Brosch från Guldfynd. Läs mer och köp här. (länk till Guldfynd)

Sidenblus från Stenströms. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Childhoodarmband från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Kostymbyxor från Filippa K. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Pumps från Ecco. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Mer mode hos Svensk Damtidning:

Alla plagg Victoria bär i Året med kungafamiljen 2020

Alla plagg Madeleine bär i Året med kungafamiljen 2020

Foto: SVT