Här bär prins Daniel vinterns mest hajpade jacka

Prins Daniel i jacka från Fjällräven

Kronprinsessan Victoria har fått modekonkurrens! Av vem? Sin egen make! Läs om prinsens senaste trendoutfit.

Han må vara prins – men i modevärlden är han kung! Prins Daniel har på kort tid visat upp flera supetrendiga outfits. När han, under fredagen, gästade Åre för att närvara vid Alpina-VM visade han upp en ny jacka. Jackan kommer från Acne Studios (länk till Apprl)superhajpade samarbete med Fjällräven. Samarbetet lanserades i höstas och blev en riktig snackis i modevärlden.

Fällräven x Acne Studios – så började det

Idén till samarbetet föddes först hos Jonny Johansson, creative director på Acne Studios. (länk till Apprl)

– Alla på Acne Studios känner till Fjällräven tack vare Kånken. Men inte så mycket mer. Jag kände att det vore kul att få ut Fjällräven mer brett, internationellt. Liksom skjuta iväg dem till modekonsumenterna. Acne Studios är klubben, Fjällräven är naturupplevelser – krocken blir intressant, har han berättat.

Jonny Johansson och Henrik Andersson, head of innovation and design på Fjällräven, utforskade arkiven tillsammans och hittade sina gemensamma Fjällräven-favoriter. Därefter började experimenterandet för att ge Fjällrävenklassikerna en mer ”uppdaterad streetkänsla”.

–  Vi vill inspirera folk att komma ut mer i naturen och på så sätt också bry sig mer om naturen och miljön. Kanske kan vi inspirera en del av Acne Studios kunder att tillbringa mer tid utomhus, har Henrik Andersson sagt till svenska ELLE.

Prinsens jacka och mössa

Och utomhus – det älskar ju prins Daniel att vara. Så nog är han passande som Acne Studios x Fjällräven-kund. Och som ni ser nedan, inte bara prins Daniels jacka kommer från Acne. Också hans mössa gör det.  (länk till Apprl)

Prins Daniel

Prins Daniel väljer mössa – och jacka – från Acne Studios.

Jacka från Acne Studios

Jacka från Acne Studios. Läs mer och köp här. 

Mössa från Acne Studios

Mössa från Acne Studios. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Läs mer:

Prins Daniel bär vinterns smartaste skor – klicka hem dina egna

Kronprinsessan Victoria har årets trendigaste vinterskor – köp dem här!

Prinsessan Madeleines härliga blinkning till Meghan

Foto: TT